Новини от Пловдив » Крими » НСС разследва кабинета „Петков“ за газовите доставки
България Крими Съд и Прокуратура

НСС разследва кабинета „Петков“ за газовите доставки

Иван Гешев
Иван Гешев

Националната следствена служба разследва кабинета „Петков” заради газовите доставки. Това стана ясно по време на срещата на главният прокурор Иван Гешев с представители на парламентарната група на ГЕРБ.

„Вярвайте ми връщаме се към 90-те години. МВР за съжаление е в трагично състояние. Може би в такова състояние не е била от началото на 90-те години, виждам, че се полагат усилия от министър  Демерджиев нещо да се направи. В момента е трагедия, то е в насипно състояние – меко казано, почти кремирано”, заяви главният прокурор.

Иван Гешев  предлага няколко мерки, като връщане на приемните – където гражданите да се срещат с окръжните прокурори.„Ще бъде изпратено писмо до ДАНС и МВР за създаване на съвместни екипи, които да извършват първоначален и постоянен мониторинг върху проблемите, свързани с различни видове престъпност”, обясни главният прокурор.

Според него съдебната реформа у нас трябва да се прави не само в парламента, но и с експерти. А по време на срещата си с депутати от ГЕРБ,  главният прокурор обяви, че Националната следствена служба разследва кабинета „Петков”. Сигналът беше подаден именно от партията на Борисов за купуване на газ през посредници, което повишава цените.

„В момента текат разследвания, включително и в Националната следствена служба с предмета, който ми беше зададен от депутатите, касаещ газта и други проблеми, свързани с класифицирана информация”, допълни Гешев.

По време на срещата си с най-голямата парламентарна група главният прокурор и представителите на ГЕРБ се обединиха, че съдебната реформа трябва да излезе извън парламента.

По-късно от ПП излязоха с позиция относно обвиненията на главния прокурор.

„Работа на органите на следствието е да разследват, на Прокуратурата – да повдига обвинения”, заявиха от партията. И добавиха, че нямат никакви притеснения.

„Очакваме с нетърпение резултатите по сигналите за корупционните схеми на „Капитан Андреево”, кражбата на милиони за строителството на „Хемус“, по-тънките слоеве асфалт на магистрала  „Тракия“ и чекмеджето на лидера на ГЕРБ – Бойко Борисов“, пишат от ПП.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...