Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Ботев » Сдружение ПФК Ботев: Вън ментетата от българския футбол
БГ Футбол Ботев Мнения Спорт Спорт Важно

Сдружение ПФК Ботев: Вън ментетата от българския футбол

Сдружение ПФК Ботев направи официално изявление в качеството си на миноритарен акционер в клуба. Позицията е подкрепена от Клуб на привържениците на Ботев Пловдив и Оединени фракции Бултрас.

Ето за какво призоваха:

„Уважаеми ботевисти!

Сдружение ПФК Ботев, в качеството си на миноритарен акционер в клуба и член на Българския футболен съюз, заявява пълна подкрепа на ПФК Ботев АД в искането за оставка на Председателя на Съдийската комисия към Българския футболен съюз Виктор Кашай. Споделяме напълно и изразеното от клуба мнение, че основните принципи и протоколи за използване на системата VAR в българското първенство са нарушени и не отговарят на стандартите на FIFA.

За съжаление ощетяването на отбора ни чрез VAR е толкова системно, че не приемаме оправданието за случайни грешки. Обективно се извършват умишлени действия във вреда на отбора, като само за този сезон на Ботев Пловдив са отменени 9 гола след VAR, като поне в половината случаите положенията дори не са спорни и става дума за стандартни единоборства.

Без съмнение и други отбори в шампионата също са потърпевши от посредственото съдийство и извращенията с VAR, затова ги призоваваме да се включат в действията ни. Убедени сме, че е нужна тотална реформа във футбола ни и преди всичко в съдийството. Защото е факт – толерират се определени отбори като се поставя „чадър“ над извършителите – съдиите в конкретните мачове.

Поради това призоваваме всички привърженици на жълто-черния тим още по-силно да подкрепят любимия отбор с всички законни средства – не само срещу футболните съперници, но и срещу произвола на Българския футболен съюз, Съдийската комисия и техните слуги на терена.

Недраги управляващи българския футбол, доволни ли сте от постигнатото през последните десетилетия? Отдавна ударихме дъното! Докарахте я дотам, че вече и за VAR ни се подиграват в чужбина!

За това искаме оставката на Председателя на съдийската комисия и неговите заместници!

Надяваме се всички български фенове, въпреки различните ни клубни пристрастия, да заемем обща позиция – ЗА честната игра, ЗА професионалното управление на любимия ни спорт, ЗА доброто бъдеще на футбола в България!

Търпението ни се изчерпа. Време е за промяна! Вън ментетата от българския футбол!

Сдружение ПФК Ботев“.

С пълната подкрепа на КПБП и Обединени фракции Бултрас.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

Покажи резултатите

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...