Новини от Пловдив » Образование » Стартират онлайн курс по български език и литература за 7.класници
Образование

Стартират онлайн курс по български език и литература за 7.класници

  • Обучението предоставя ефективна подготовка за националното външно оценяване

На 5 ноември издателство Клет България стартира своя онлайн курс по български език и литература за подготовка за националното външно оценяване след 7. клас – М@турата. Обучението включва 29 урока в реално време, всяка събота от 09:30 ч. до 13:00 ч., като тук може да се запишат желаещите.

Опитни учители ще преподават учебния материал, като ще обърнат специално внимание на задачата за създаване на преразказ. С помощта на богата колекция от дигитално съдържание – мисловни карти и интерактивни ресурси, ще превърнат усвояването и преговора на материала в увлекателен процес за учениците. Начало на курса ще постави кариерният консултант Николета Митева, която на 4 ноември ще проведе онлайн работилница, в която учениците ще могат да научат много за своите таланти и за потенциалните посоки за ранно кариерно ориентиране.

За ефикасната подготовка на седмокласниците ще се погрижат учителите по български език и литература – Калина Пейчева, преподавател в престижната столична математическа гимназия „Паисий Хилендарски“ и доцент в Института за български език „Проф. Любомир Андрейчин“ и Борис Илиев от Националната природо-математическа гимназия „Акад. Любомир Чакалов“. По време на курса всички участници получават регулярни насоки от преподавателите, както и ще имат достъп до записи от проведените срещи, с които при нужда могат лесно да наваксат взетия материал или да опресняват знанията си.

Радостна съм, че ще мога да преподавам на ученици от цялата страна използвайки онлайн платформата. Това е много важен етап за тях и е от голямо значение подготовката им да започне навреме и да бъде качествена. Освен заради оценката на националното външно оценяване, която е определяща за приема им в гимназия, усвояването на материала е много важно за целия им живот, защото всеки българин трябва да е грамотен и да може да представи себе си достойно във всеки следващ етап от живота“, сподели преподавателят Калина Пейчева.

По време на курса учениците ще имат възможност да се възползват и от два онлайн пробни изпита по модела на МОН. Проверката на изпитите ще се осъществи от експерти оценители и ще даде на учениците реална представа за пропуските им, за да наблегнат именно на тях и да се представят отлично за реалния изпит в края на учебната година.

Всеки може да се запише за онлайн курс М@турата, като избере един от двата изгодни варианта за абонамент, които може да разгледате тук.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

Покажи резултатите

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...