Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Бизнес » Тристранката не се разбра с кабинета за бюджета
Бизнес България Политика

Тристранката не се разбра с кабинета за бюджета

Росица Велкова, служебен министър на финансите.

Социалните партньори от Съвета за тристранно сътрудничество не се обединиха около бюджета за следващата година на днешното си заседание. Предложената финансова рамка включва държавния бюджет и бюджетите на ДОО и Здравната каса.

Правителството получи подкрепа единствено от работодателските организации, според които в този момент е твърде рисково държавата да остава без бюджет. Синдикатите обаче не одобриха рамката, като настояват за увеличаване на минималната работна заплата, която в момента е 710 лв.

„Правителството ще внесе законопроект за продължаване на действието на закона за държавния бюджет за 2022 г, на ДОО и здравната каза за 2022 г или така наречения удължителен закон за бюджета“, заяви след заседанието Росица Велкова, служебен министър на финансите.

Служебният министър на социалната политика увери, че няма да има намаляване на социалните плащания с удължаването на настоящия бюджет.

„Синдикатите и в частност КТ „Подкрепа“ не подкрепя предложения проектобюджет за 2023 година – този бюджет е един от най-лошите варианти, които бяха представени“, каза инж. Йоанис Партениотис, КТ „Подкрепа“.

„Всички национално представени работодателски организации подкрепихме принципно предложеното удължаване на разпоредбите за бюджета за тази година“, каза от своя страна Добри Митрев от Българската стопанска камара.

И от двете страни се чуха коментари, че трябва да има политическа воля, че парламентът трябва да приеме законопроекта за 2023 г., който да отговаря на актуалните макроикономически рамки.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

Покажи резултатите

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...