Новини от Пловдив » Регион » Атанас Калчев: Поклон пред будителите! Честито на имениците!
Кричим Регион

Атанас Калчев: Поклон пред будителите! Честито на имениците!

Атанас Калчев
Атанас Калчев

1-ви ноември е онази светла дата в българския календар, на която България се покланя пред онези българи, които със слово и дела през вековете опазиха българската духовност, език и култура, и завещаха на бъдещите поколения стремеж към знание, будност, просвещение и национално самочуствие. Хората, които всички ние с гордост и преклонение наричаме БУДИТЕЛИ.
Днешният празник е признание за всички просветители, културни дейци, творци, радетели и даровити хора, учители и преподаватели, към всички хора, които са приели за свой морален дълг ежедневната работа за просвещение и утвърждаване на българщината като най-висша ценност.
На днешния ден отправям сърдечен поздрав и към читалищното ръководство, читалищните деятели и членове, съмишленици и самодейци към Народно читалище „Пробуда-1912 г.“ – Кричим, по случай патронния им празник. Не случайно патрон на читалището ни е Денят на народните будители. На всички вас пожелавам много здраве и лични успехи, творчески идеи и постижения на попрището на благородното читалищно дело!
Днес също така, православните християни почитаме Светите братя безсребърници и чудотворци Козма и Дамян Асийски. Те се почитат от древни времена заради способността им да изцеляват от недъзите и да оказват лечебна помощ. Тях също ги наричат покровители на книжовното учение.
Честит празник на всички !
Честито и на имениците,
бъдете живи и здрави!

Атанас Калчев, кмет на Община Кричим

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

Покажи резултатите

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...