Новини от Пловдив » Важно » Оправдаха финландската премиерка за купоните
Важно Свят

Оправдаха финландската премиерка за купоните

Министър-председателят на Финландия Сана Марин беше оправдана от обвиненията за неправомерно поведение, след като видеоклип от август показа как се забавлява на купон, пише Би Би Си.

36-годишната Марин се защити, след като беше видяна да танцува с приятели и известни личности в изтеклите кадри. Подадени са десетки жалби, в които се твърди, че поведението на министър-председателя е подкопало „репутацията и сигурността“ на Финландия.

Но канцлерът на правосъдието Туомас Пойсти заключи, че тя не е пренебрегнала задълженията си като министър-председател. Той заяви след официално разследване, че „няма причина да подозира Сана Марин в незаконно поведение при изпълнение на служебните ѝ задължения или в пренебрегване на служебните ѝ задължения.“

Сана Марин се подложи на тест за наркотици, за да се изчистят всякакви съмнения, след като някои предположиха, че коментарите, чути на видеото, се отнасят до наркотици. Резултатът от теста е отрицателен. Тогава министър-председателят заяви, че видеото е било заснето в „частни помещения“ и че тя е прекарала „една вечер с приятели“.

Когато я попитаха за видеото, тя заяви пред репортери: „Аз съм човек и също понякога копнея за радост, светлина и забавление сред тези тъмни облаци.“ Инцидентът накара много жени да се обявят в подкрепа на Сана Марин. Те публикуваха видеа, в които танцуват в знак на солидарност. Сана Марин благодари публично на Хилари Клинтън, след като американският политик ѝ каза да „продължава да танцува“.

През 2019 г. тя стана най-младият действащ министър-председател в света на 34-годишна възраст.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

  • Не, Альоша е паметник на загиналите войни във Втората световна война 55%
  • Да, паметникът е тотем на една окупационна армия 24%
  • Това е палиативен проблем, Пловдив има много по-важни проблеми за решаване 13%
  • Въпросът трябва да се постави на широко обсъждане и референдум 8%
  • Не ме интересува 1%

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...