Левицата 14
Новини от Пловдив » Пловдив » Борисов на Колежа (НА ЖИВО)
Пловдив Пловдив Важно Политика

Борисов на Колежа (НА ЖИВО)

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е на посещение в Пловдив. Той разглежда докъде е стигнало строителството на стадион „Христо Ботев“, за който неговото правителство отпусна 25 милиона лева държавна субсидия.

Виждам, напредъкът е добър, тревата е нова, искам това да е образец, бая пари струва, трябва да се изпипа и да се направи. Искам да е еталон, за да може строителният надзор да се прилага и при строежа на други стадиони. Което зависеше от мен и държавата, направихме. Ще го завършиме, за да се играе тук мач за суперкупата на Европа, това е договорено. Винаги като жест дават финал, защото държавата е инвестирала. Ако се изложите вие, ще се изложим ние и само ще им слушаме приказките. На феновете съм обещал, така че строителите се стягайте. Казаха ми, че през седмицата не работите, както сега в неделя, така ми казват тука стари приятели, Стягайте се. Големите отбори трябва да имат хубави стадиони. На Лудогорец, на Арда Кърджали помагаме. Не виждам последните две години нещо да правят, нека някой да ми покаже. Къде е Коце на „Тракия“. Искам да си много по-ангажиран, ще ти кажа защо. Помолих, за да не кажа друга дума, общината да го спре. На Здравко съм казал да събере всички, неправителствени, архитектите и да решат. Това е работа на пловдивчани, ако не ви трябва, не го правете. Пари сме осигурили, така че вие трябва да решите, затова съм го спрял в момента. Аз ако съм, ще вдигна мост и ще пусна платната отдолу, ходих да видя, мостът ви е стар. Всички мислят за доброто на Пловдив. Айде да броим какво ГЕРБ направи за Пловдив. Нека да дойде някой прамиер и да каже. Две години имате ли Околовръстно – 2 години – нула, няма един метър. Какво повече да говоря. Другите ги няма, не могат и една дума да ми кажат. Строителтие да завършат етапите по стадиона, идваме, приемаме обекта и продължаваме нататък, ако има нужда още от средства.

Точките на ПП вече не са 16, има една фатална 13-та, там се казва до три процента дефицит. А те сега са на 6, значи те трябва да режат, а не да дават. Ето, всички искат, стадиони правим, десет детски градини в Пловдив, животът не е само пенсии. Президентът прави добре, че оставя време. Отбранителните способности по време на война са много важни, светът върви към война, а ние говорим, че ще правим тунел. Лъжа, лъжа, лъжа, нула. Петков е последнияту който може да говори за прозрачност. Той пазаруваше депутатите на ИТН. Той. В нашето писмо за среща сме казали, че искаме публичност. Никого от тях не съм канил, коалиция с тях не може да се направи. Но искаме нормални отношения. За нас са важни европейските ни партньори.

Трети мандат – народът иска правителство и ние искаме правителство. Руснаците и украинците се бият до централата вЗапорожие всеки ден. И ние трябва да мислим за армията. Също искаме най-добър социален пакет за хората през зимата. Но трябва търпеливо, без его, да видим при кой мандат може да се случи правителство и парламентът да работи.

Ние не сме Слави Трифонов и като се хванем за нещо, го правим стабилно. Искаме да се изговори, на един Консултативен съвет при президента да се каже кой какво би подкрепил. Той е мъдър човек и няма да остави държавата без правителство и парламент.

На срещата във вторник да кажат как си представят точка 13 – 3 процента дефицит и сега още 7 милиарда. Да кажат как това ще стане, нека да ги послушаме.

Видно е, че за две години Асен Василев направи 4 бюджета и нито един от тях не работи. Никой не е доволен. През един месец бюджет правиха. Защо не са определили енергийна бедност какво е, та сега ще си купуват избиратели. Защо минимална заплата не е определена. Къде му е три годишната рамкова прогноза, къде са им инвеститорите, какво става с ББР, какво става с язовирите? Лъжа, лъжа, лъжа. А предаванията ги щадят.

Оптимист съм за правителство. Има системни партии, има мислещи хора, президентът също се е ангажирал. Оптимист съм.

Като вдигнем пенсиите с още 20 процента, от кое ще режем, от лекарите, от армията, от кое. Аз не бягам от отговорност, правил съм три правителства. Сега казаното остава. Затова ние публично говорим, най-лошото е служебно правителство без парламент при подготовка на Трета световна война или ядрен конфликт.

За бюлетините – каква хартия се е върнала, който иска, си гласува на машини, ние не им вярваме на машините. Народът иска да им се решават проблемите, затова съм оптимист за правителство. Хората ни притискат да им свършим работа. Не за да ходим на избори през три месеца.

Искам, като дойда на мач на Ботев, да не ме вали дъжда! Има проект, трябва да се изпълни. Защото утре ще ме питат защо отидоха 50 милиона, а феновете не му се радват. Гледам, че днеска много работници има, значи, трябва да идвам често тука, и без това Пловдив ми е любим град. Може да ми пуснете сигнал от камерите и всяка сутрин да им правим развод.

За покриването на стадиона не мога да кажа, дали ще стигнат 12-те милиона, каза Пламен Райчев на въпрос на Борисов за парите. Чакай сега, в Хисаря ми казахте 8 милиона, изтеглихте 12, а сега ми казвате, че няма да стигнат. Ще направим така, всеки вторник на вашата оперативка за стадиона, ще пращам моя строителен техник да следи нещата. Няма да позволя да ме нервират.

Аз мисля, че ще имаме нов кандидат за кмет. Зико направи много добри неща, но в крайна сметка умората си казва думата. Ще се срещна с организацията, ще пуснем социология, Аз съм говорил с него, той знае, няколко операции има човекът. Той работи много, много добър човек е, направи много, но трябва темпото да нараства, а не да се успокоява. Пловдив е много жив град, трябвма му Околовръстно, трябват му много други неща.

 


Очаква се Борисов да сондира мненията и по възникналото напрежение в пловдивската организация на ГЕРБ относно реализацията на пробива до Водната палата. Темата противопостави общинските съветници от ГЕРБ и партийното ръководство срещу кмета Здравко Димитров и екипа му, които твърдо защитават проекта, докато техните съпартийци са против.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Валери-Жаблянов
ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

  • ГЕРБ да дари партийната си субсидия, защото този казус го забърка Бойко Борисов 53%
  • Не, има и други важни спортни обекти в Пловдив за финансиране 23%
  • Да, това е важен спортен обект, който ще издигне футбола в Пловдив на по-високо ниво. 15%
  • Да, но само ако финансира равнопоставено както Ботев Пд, така и Локомотив Пловдив. 9%

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...