Новини от Пловдив » България » Османи идва за срещи с българските политически лидери
Балкани България Важно РСМ РСМ Свят

Османи идва за срещи с българските политически лидери

Министърът на външните работи на Република Северна Македония Буяр Османи идва на работно посещение в София. По време на двудневната си визита в България днес и утре, освен среща с българския министър на външните работи Николай Милков, той ще проведе срещи и с премиера Гълъб Донев, както и с лидерите на основните политически партии, представени в парламента на България – Бойко Борисов, Кирил Петков, Мустафа Карадайъ, Корнелия Нинова, Христо Иванов и Стефан Янев.

На срещите се очаква да бъдат обсъдени темите, свързани с двустранните отношения, изпълнението на задълженията, поети с Протокола и Договора за приятелство между България и Северна Македония, актуалните геополитически предизвикателства и съюзничеството в НАТО, както и възможностите за задълбочаване на сътрудничеството в областта на икономиката.

В рамките на посещението Османи, заедно с българския си колега Николай Милков, ще участва в кръгла маса, организирана от Центъра за изследване на демокрацията в София, на тема „Насърчаване на градивния капитал в България и Северна Македония“, съобщават от пресцентъра на министерството на външните работи на Република Северна Македония.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

Покажи резултатите

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...