Новини от Пловдив » Градът » Служители на УМБАЛ “Свети Георги” 10 дни ще даряват кръв
Градът Здраве Пловдив

Служители на УМБАЛ “Свети Георги” 10 дни ще даряват кръв

УМБАЛ "Свети Георги"

Служителите на УМБАЛ “Свети Георги” ЕАД – Пловдив за поредна година се включват в акция за доброволно кръводаряване. Организацията е за двете бази на лечебното заведение в края на ноември и началото на декември.

Всички болници непрекъснато се нуждаят от кръв и кръвни продукти, затова и този път университетската болница откликва на поканата на Районен център за трансфузионна хематология в Пловдив.

Банките с дарената кръв ще отидат за резерва на центъра. Той е ключова база с над 70-годишна история, която обслужва болничните структури в областите Пловдив, Пазарджик, Хасково, Кърджали и Смолян.

Целта на безвъзмездното кръводаряване е попълване на запасите на лечебните заведения с кръвни банки, тъй като количеството им е значително намаляло вследствие епидемията от Ковид – 19.

Служителите на УМБАЛ “Свети Георги” ЕАД – Пловдив ще участват доброволно кръводаряване на 21, 22, 23, 24, и 25 ноември в База 1, в сградата на ДЕСО (Департамент за езиково и специализирано обучение), етаж 1, стая 1, от 8:30 до 12:30 часа, както и на 28, 29, 30 ноември и 1 и 2 декември в База 2, в кабинета за кръводаряване, от 8:00 до 14:00 часа.

Тази година кампанията за кръводаряване е под мотото “Дарете кръв, подарете живот!”./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...