майонеза „Краси“
Новини от Пловдив » Важно » След Мъск е ред на Зукърбърг: „Мета“ планира да съкрати хиляди служители, технологичните гиганти, засегнати от най-голямата криза досега
Важно Суматоха

След Мъск е ред на Зукърбърг: „Мета“ планира да съкрати хиляди служители, технологичните гиганти, засегнати от най-голямата криза досега

Технологичната компания „Мета“, компанията майка на социалните мрежи „Фейсбук“ и „Инстаграм“, планира да съкрати хиляди служители, съобщава „Уолстрийт джърнъл“.

Броят на служителите на Meta, които се очаква да загубят работата си, може да бъде най-високият досега. Източници разкриват, че ръководството на компанията планира да съобщи лошата новина на служителите още в сряда.

Говорител на Meta не коментира обвиненията, но се позова на неотдавнашното изявление на изпълнителния директор Марк Зукърбърг за „малкия брой области с висок приоритет на растеж“, върху които компанията планира да се съсредоточи.

Зукърбърг даде да се разбере, че някои Meta екипи ще „нараснат значително“, докато повечето други ще останат същите или ще се свият през следващата година. Междувременно цената на акциите на компанията падна с повече от 70 процента тази година.

Ръководството на Meta цитира влошаващите се макроикономически тенденции като основна причина, а сред факторите, оказващи негативно влияние върху операциите, компанията посочи силната конкуренция от страна на TikTok и инвестиция от 15 милиарда долара в платформата за виртуална реалност, която въпреки уверенията на Зукърбърг за нейното значение за бъдещето, напусна потребителите до голяма степен не са впечатлени.

Технологичният гигант също беше засегнат от серия финансови санкции в международен план. Миналия месец турският орган за защита на конкуренцията нареди на Meta да плати глоба от 18,63 милиона долара, след като установи, че обединяването на потребителски данни с Facebook, WhatsApp и Instagram дава на компанията несправедливо предимство в рекламата.

Също през октомври Федералната служба за финансов надзор на Русия обяви Мета за терористична и екстремистка организация след решението на московския съд през март да определи компанията като екстремистка организация.

Миналата година руски съд глоби Meta с повече от 40 милиарда рубли.

Всички дейности и услуги на Meta, с изключение на WhatsApp, бяха забранени в Русия, след като американската компания беше обвинена, че позволява реч на омразата срещу руски граждани на своите платформи и отказва да премахне това, което Москва смята за невярно съдържание за войната в Украйна.

„Мета“ отхвърли обвиненията, че допуска русофобия в своите платформи./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Българското Черноморие или в чужбина?

  • На родното Черноморие е най-хубаво 33%
  • Отивам в Гърция, там е по-чисто и няма намръщени сервитьори 32%
  • Не обичам морето, тръгвам към Родопите или Балкана 20%
  • В Южна Италия цяла седмица излиза по-евтино от уикенд в Созопол 15%

Начална дата: 01.07.2023 @ 15:56 | Крайна дата: 01.08.2023 @ 15:56

Зареждане ... Зареждане ...