майонеза „Краси“
Новини от Пловдив » Важно » 10 000 френски фенове ще пътуват до Катар за Световното
Важно Спорт

10 000 френски фенове ще пътуват до Катар за Световното

10 000 привърженици на Франция са се регистрирали за пропуски за Световното първенство и страната няма да бойкотира турнира в Катар, обяви посланикът на Франция в държавата от Арабския полуостров. Посланикът Жан-Баптист Фавро добави в телевизионното си интервю, че 300 френски полицаи и паравоенни жандармеристи ще помагат на Катар с безопасното провеждане на Мондиала, което ще се проведе от 20 ноември до 18 декември.

Катар е критикуван сериозно заради случаите на злоупотреба с човешките права. Париж и някои други френски градове заявиха, че няма да излъчват мачове на живо на огромни обществени екрани, както традиционно правят за големите спортни форуми. Бившият френски национал Ерик Кантона бе сред хората в Европа, които призоваха за бойкот на Световното първенството заради отношението на Катар към чуждестранните работници и правата на жените и ЛГБТК общността.

Фавро заяви за спортния канал Ал-Кас, че тези протести „не отразяват позицията на правителството“.

„Франция няма да бойкотира Световното първенство“, каза още той.

Според посланика, мачовете няма да бъдат предавани на големи екрани във френски градове заради „студените температури“ и „икономическите разходи“, свързани с поставянето на фензони. Той сподели още, че има „предубедени идеи“ във Франция за Катар и че „има нужда от повече баланс“.

„Разбира се, че Катар е известен като икономически партньор и е вярно, че инвестициите и договорите са синонимни с професиите и растежа във Франция, но взаимоотношенията между Катар и Франция са далеч отвъд това“.

ФИФА заяви, че Франция е един от топ 10 пазарите за 3.1 мил. билета и посланикът каза, че 10 000 френски фенове са се регистрирали за фенските пропуски „Хая“, които са необходими за влизане в страната. Над 1 млн. души се очаква да посетят Катар по време на турнира. Франция е една от 15-те страни, която помага на страната от Арабския полуостров със сигурността за Мондиала. Турция, Пакистан и Мароко изпращат хиляди полицаи за подпомагане на катарските сили./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Българското Черноморие или в чужбина?

  • На родното Черноморие е най-хубаво 33%
  • Отивам в Гърция, там е по-чисто и няма намръщени сервитьори 32%
  • Не обичам морето, тръгвам към Родопите или Балкана 20%
  • В Южна Италия цяла седмица излиза по-евтино от уикенд в Созопол 15%

Начална дата: 01.07.2023 @ 15:56 | Крайна дата: 01.08.2023 @ 15:56

Зареждане ... Зареждане ...