майонеза „Краси“
Новини от Пловдив » Важно » Има ли радиация след авария? Областният Ангел Стоев проведе обучение на щаба
Важно Инциденти Регион

Има ли радиация след авария? Областният Ангел Стоев проведе обучение на щаба

  • Практическата тренировка беше навременна и изключително успешна, заяви областният управител Ангел Стоев

Под ръководството на областния управител на област Пловдив Ангел Стоев се проведе тренировъчно учение на Областния щаб за защита при бедствия. „Целта бе да отработим взаимодействието между органите на изпълнителната власт и координацията на силите от Единната спасителна система (ЕСС) при активиране на плана за защита на населението при евентуално повишаване на радиоактивността“, обясни Ангел Стоев – председател на Областния кризисен щаб.

В учението участваха ръководителите на РД „Пожарна безопасност и защита на населението“, на ОД на МВР-Пловдив, на гарнизон Пловдив, РЗИ-Пловдив, Басейнова дирекция, РИОСВ-Пловдив, РУО-Пловдив, „ВИК“-Пловдив, ЦСМП-Пловдив, БЧК, доброволните формирования и други ведомства.

По време на тренировката беше симулирано проиграване на целия план, бяха коментирани проблемните точки и бе обобщен ясен алгоритъм за действие при сигнал за радиационна авария, която би могла да засегне територията област Пловдив.

„Практическото учение беше навременно и изключително успешно. Всяка една от институциите е наясно каква е ролята й и какви действия трябва да предприеме. През последните години се е работило само по актуализиране на Плана за защита при бедствия и не са провеждани практически тренировки, ЕСС не е била обезпечена на необходимото ниво. Служебното правителство предприе конкретни мерки и действия в тази посока и се надявам те да продължат да се реализират и от следващото редовно правителство“, коментира на финала Ангел Стоев.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Ще има ли правителство, или отиваме на нови парламентарни избори наесен?

  • Не, няма да има редовен кабинет 51%
  • Да, ГЕРБ-СДС ще успее да излъчи кабинет с участието на ПП-ДБ и ДПС 21%
  • Не ме интересува, и сега има правителство, което се справя 15%
  • Ще има редовен кабинет с втория мандат на ПП-ДБ, а ГЕРБ ще го подкрепи 13%

Начална дата: 03.04.2023 @ 19:35 | Крайна дата: 03.05.2023 @ 20:32

Зареждане ... Зареждане ...