Левицата 14
Новини от Пловдив » България » БСП и ДПС обсъждат бюджета за 2023 година на среща в парламента
България Важно

БСП и ДПС обсъждат бюджета за 2023 година на среща в парламента

Нова серия срещи между политическите сили в парламента. Темата отново е държавният бюджет. От парламентарната група на БСП ще седнат на една маса с ДПС. Първата среща на левицата се проведе с представители на „Продължаваме Промяната”, разговори имаше и с ГЕРБ.

„Предлагаме минималната работна заплата да бъде на 50% от средната заплата, да не се намаляват социалните ваучери, искаме да има безплатни лекарства и учебници за децата, което ще струва 180 млн., искаме да направим така че хората до 26 г. да бъдат освободени от данък върху печалбите, майчинството да следва минималната работна заплата, държим на преизчисляване на пенсиите, въвеждане на понятието енергийно беден, две тарифи за плащането на енергоносителите -таван на цените на парно, вода и ток“, каза лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Кирил Петков обясни, че от ПП са съгласни, че трябва да бъде внесен нов бюджет от служебното правителство, защото няма как бюджет от миналата година да действа и сега. “Трябва да бъде повишената минималната работна заплата, даже за нас тя трябва да бъде 860 лв.”, коментира Петков.

По време на срещата на БСП и ГЕРБ стана ясно, че ГЕРБ потвърдиха позицията си, че е добре да се продължи Законът за бюджета от 2022 г. и за 2023 г.

В четвъртък среща имаше и между „Продължаваме промяната” и „Демократична България”. Идеята е партиите да се обединят предварително около общи предложения за промени в бюджета, който ще бъде удължен за следващата година.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Валери-Жаблянов
ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

  • ГЕРБ да дари партийната си субсидия, защото този казус го забърка Бойко Борисов 53%
  • Не, има и други важни спортни обекти в Пловдив за финансиране 23%
  • Да, това е важен спортен обект, който ще издигне футбола в Пловдив на по-високо ниво. 15%
  • Да, но само ако финансира равнопоставено както Ботев Пд, така и Локомотив Пловдив. 9%

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...