Бащата на изчезналия Александър обяви парична наградата от 100 000 лева за намирането му. Той направи това пред дома си в Перник. Бащата на 12-годишното момче, който също се казва Александър Цветанов, не се е отказал от търсенето на сина си и е притеснен, че времето напредва, а детето му все още не е открито. Вчера Александър Цветанов е бил подложен на детектор на лъжата. Съобщава се, че не са засечени отклонения. Бащата на момчето написа във „Фейсбук“, че иска само синът му да се върне у дома.

Сашко, който е с тежка форма на аутизъм, изчезна в петък – 11 ноември, в района на Профилакториума в града. Издирването на 12-годишното дете продължава, в него освен полиция, жандармерия, БЧК, спасителни служби се включиха и стотици доброволци. Работи се по всички версии.

Решението за обявяването на паричната награда е лично на бащата и приятелите му, потвърди самият той. По думите му то не обвързва органите на реда. Разпитани са всички близки на детето без майката, която още не се е върнала в България. Доброволците, които търсят Сашко, съобщиха, че прекратяват мащабното издирване, защото няма никаква следа от детето.

От началото на акцията са проверени над 350 сигнала. Многократно са прегледани всички налични видеокамери за наблюдение в района. Претърсени са изоставени сгради, училища и детски градини, жилищни и стопански постройки, шахти, водоеми в 20-километров радиус от мястото където Александър е видян за последно. Проверени са и всички населени места в общините от област Перник.