майонеза Kраси
Новини от Пловдив » Важно » Митрополит Николай: Земният живот се дава на човека от Бога и не може да бъде безразсъдно прекъсван
България Важно Градът Мнения Общество Пловдив Случка на деня

Митрополит Николай: Земният живот се дава на човека от Бога и не може да бъде безразсъдно прекъсван

Митрополит Николай

ПловдивПрес

Земният живот на човека се дава от Бога като подготовка за вечния живот и  не може да бъде безразсъдно прекъсван от никого. В този ден като си спомняме за всички жертви на тази всекидневно водена война по нашите пътища, призовавам всички към мъдрост и благоразумие! Това заяви пловдивският митрополит Николай, който отслужи в митрополитския храм „Св. Марина“ панихида в памет на жертвите на катастрофи по пътищата на страната.

На заупокойната молитва в църквата присъстваха служебният вътрешен министър Иван Демерджиев, кметът  Здравко Димитров, зам.-кметът по транспорт Тодор Чонов, директорът на ОД на МВР-Пловдив старши комисар Васил Костадинов, началникът на отдел “Охранителна полиция“ комисар Костадин Костов, началникът на сектор „Пътна полиция“ главен инспектор Йордан Милушев и граждани.

„В третата неделя на ноември, когато светът си спомня за многобройните жертви, които даваме в пътнотранспортните произшествия, се обръщаме към вас с Архипастърско послание за мир и утеха в душите и сърцата, за уважение към чуждия и нашия живот. Животът е вилик Божи дар и благословение за всички нас, не трябва да бъде отнеман с лекота, с лекотата, на която ,уви, сме свидетели всеки ден“, каза дядо Николай.

Той призова за мъдро и благоразумно поведение на пътя. „С Божията помощ и нашите общи усилия тази война да се прекрати, и да живеем в мир със себе си и нашите ближни. Божията любов, неговата велика милост и щедрост да бъдат с всички нас! Амин!“, завърши пловдивският митрополит.


Знеполският епископ Арсений – викарий на митрополита, възглави Архиерейска света Литургия в митрополитски храм „Св. Марина“. „Богатеем ли в Бога, или разпиляваме с Дявола? Ако пилеем с Дявола, то сами ще бъдем виновни за своята участ след смъртта на Дявола. За да не стават с нас бели, за които научаваме всеки ден от новините, трябва да се научим за богатеем с Бога. Да не пропиляваме живота си, да не живеем само за днешния ден, призова той миряните.

/ПловдивПрес

 

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

  • Не, Альоша е паметник на загиналите войни във Втората световна война 55%
  • Да, паметникът е тотем на една окупационна армия 24%
  • Това е палиативен проблем, Пловдив има много по-важни проблеми за решаване 13%
  • Въпросът трябва да се постави на широко обсъждане и референдум 8%
  • Не ме интересува 1%

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...