Майонеза Краси
Новини от Пловдив » България » Пловдивски депутат: В стола на Радев видях Митрофанова
България Важно ИЗБОРИ 2022 Медии Мнения Политика

Пловдивски депутат: В стола на Радев видях Митрофанова

Йордан Иванов

Политическият диалог смъква нивото и скоро ще бие по цинизъм махленските клюкарници. Доказа го днешното участие в ефира на бТВ бившият областен управител Йордан Иванов и настоящ депутат „Демократична България“.

„В стола на президента аз видях Митрофанова“, заяви Йордан Иванов по повод вчерашната среща между държавния глава и ръководството на ДБ. Водещият Златимир Йочев направи забележка на госта си, че изрича обидни думи по адрес на държавния глава и така уронва името на институцията. Иванов обаче не се спря. „Изненадан съм, че президентът говори дълго за военната помощ за Украйна, а не как да се състави правителство“, заяви Йордан Иванов. Според него президентът си е направил пиар акция на гърба на Демократична България.

Иванов се надява поведението на президента вчера в президентството по време на консултациите с ДБ да не е причина да не се даде третият мандат на формацията.

Къде е усилието на ГЕРБ да направят правителство, няма такова, посочи депутатът от ДБ и добави, че не се правят усилия за съставяне на правителство с първия мандат. „Не може да се използват изборите като плашило в парламентарната демокрация“, изтъкна Йордан Иванов.

Според него отговорността дали ГЕРБ, БСП и ДПС ще се прикрият зад негово управление в третия мандат, си е отговорност на държавния глава. Промените в Изборния кодекс, които правят ГЕРБ, БСП и ДПС са за самите тях и не са насочени към народа. Ще разберем накъде Румен Радев води страната ни след третия мандат, очаква Иванов.

Той призова „Продължаваме промяната“ да се отнесат отговорно към втория мандат за съставяне на правителство. Прекалено дълго сме в условията на президентска република, понеже не можем да съставим правителство, но е факт, че някой трябва да управлява държавата и да поема отговорност за кризите, настоя Иванов.

ДБ са силата на разума и това, което могат да направят е с ПП да предложат реформаторско управление. Опасно е какво може да направят ГЕРБ, БСП и ДПС с третия мандат, предупреди Йордан Иванов.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

Покажи резултатите

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...