Новини от Пловдив » Градът » Докога мърлящини? „В и К“ замаскира с кал и асфалт тротоар на централна улица в Пловдив
Градът Инциденти Истории Пловдив Пловдив Важно Район Централен

Докога мърлящини? „В и К“ замаскира с кал и асфалт тротоар на централна улица в Пловдив

За поредно безобразие след ремонт на „В и К“ – Пловдив алармират живеещите на ул. „Върховръх“ в район „Централен“. Бригада на водния монополист запълни дупка, след отстраняване на авария, но вместо да възстанови тротоара, лепна малко асфалт върху калта и заряза бордюрите в тревата, възмущават се хората. Още след първия дъжд мястото пак заприлича на кално препяствие.

Наглост: Бягай работа, че идвам! "За 900 лева какво искаш да правя?!", отвръща работник на "В и К", докато сладко си почива край мястото на аварията.
Наглост: Бягай работа, че идвам! „За 900 лева какво искаш да правя?!“, отвръща работник на „В и К“, докато сладко си почива край мястото на аварията.
Бордюрите са захвърлени, но пък тротоарът е „ремонтиран“ с две лопати асфалт върху калта.

Тази ситуация е от септември насам, обясняват живеещите на ул. „Върховръх“. При първата авария чакали няколко дни да дойде бригада и да отстрани повредата, а през това време питейната вода се изливала обилно на пътя. След като работниците на „В и К“ спрели теча, зарязали пак мястото и след няколко дни пак бликнала вода. „Пак дойдоха, пак разбиха тротоара, закърпиха тръбата и си заминаха без да възстановят настилката“,  обясняват живеещите на „Върховръх“.

Преди дни се появила ремонтна бригада, но вместо да възстановят тротоара, захвърлили бордюрите встрани и направо върху калта пльоснали няколко лопати асфалт на тротоара. „Докога ще търпим тези мърлящини? Няма ли контролни органи, няма ли общински инспекторат, няма ли общинска администрация, няма ли кой да принуди „В и К“ да си върши работата, или това е държава в държавата?!“, възмущават се хората.

Още

„В и К“ – Пловдив пак си „остави ръцете“! Втори месец прахоляк и кал в центъра

Мърлява работа: Дойде ВиК, уж закърпи теча, мина „Драгиев и ко“ – строши тръбата

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...