Новини от Пловдив » Градът » Заради фестивала „Дефиле на младото вино“ ограничават за час движението в Стария град
Градът Общество Пловдив

Заради фестивала „Дефиле на младото вино“ ограничават за час движението в Стария град

Заради официалното откриване на традиционния есенен фестивал „Дефиле на младото вино“ се ограничава движението, престоят и паркирането на автомобили по ул. „Съборна“ при кръстовището с ул. „Митрополит Паисий“ в Стария град. Това ще стане на 25 ноември (петък) от 13:30 до 14:30 часа, съобщават от общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта.

Четиринадесетото издание на фестивала, който се организира съвместно със Съвета по туризъм – Пловдив, ще продължи до неделя включително, напомнят от общината.

Откриването на „Дефиле на младото вино“ е на 25 ноември в 13.00 ч. от площада пред Община Пловдив, откъдето ще тръгне „Дионисиево шествие“. С музика, песни и танци ансамбъл „Тракия“ ще поведе винолюбителите към началото на Стария град. На ул. „Съборна“ в 14.00 ч. Бог Дионис ще отвори първата бъчва младо вино, реколта 2022г. на винарска изба Вила Юстина, златен медалист от предходното издание. Изненада за всички присъстващи ще бъде чисто нова, брандирана с името на фестивала бъчва. „С наздравица“ заедно ще бъде даден старта на винените дегустации.

Дегустацията на вино ще се осъществява в 17 локации в Стария град: Галерия „Джуркови“, Ресторант „Филипополис“, Ресторант „Граждански клуб“, Резиденция „Тракат“, Къща „Бирдас“, Музейна аптека „Хипократ“, ГХГ – Експозиция „Геирги Божилов – Слона“, Експозиция „Златю Бояджиев“, Регионален етнографски музей, Балабанова къща, ГХГ – Експозиция Енчо Пиронков, Къща „Георгиади“, Къща „Никола Недкович“, Къщата „Иван Черноземски”, Къща на „Георги Данчов – Зографина“, Ресторант „Алафрангите“ и Резиденция „Тракийски стан“.

В тях на гостите ще се предлагат  над 300 вида вино и вкусни мезета. Участниците в 14-тото „Дефиле на младото вино“ са 67.

От тях 45 са винопроизводители, 20 производителя на храни и продукти и 2 съпътстващи фирми. И тази година има ръст в общия брой участници – 15%.

Пред всяка локация ще бъде разположен информационен щанд и сътрудници. От тях ще може да се закупи  желаният дегустационен комплект. Цените са между 3 и 20 лв. Дегустационни комплекти се предлагат предварително и на преференциални цени в Grabo.bg.

Пълната програма на събитието е публикувана тук – https://www.plovdiv.bg/дефиле-на-младото-вино-посреща-вин/./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

Покажи резултатите

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...