Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Регион » Още две нови площадки за игра ще радват децата в община „Родопи“ СНИМКИ
Регион Родопи

Още две нови площадки за игра ще радват децата в община „Родопи“ СНИМКИ

Кметът Павел Михайлов откри строителството е селата Кадиево и Оризари

Община „Родопи” ще изгради две площадки за деца на територията на селата Оризари и Кадиево. Това са поредните съоръжения, които ще бъдат монтирани с финансовата подкрепа по Програма за развитие на селските райони на ДФ „Земеделие“.

След Ягодово, Крумово и Брестник, и децата на Оризари и Кадиево ще имат възможност да се радват нa нов кът с разнообразни съоръжения, където ще могат да играят безопасно.

Началото на строителните дейности даде кметът на община „Родопи“ Павел Михайлов. На събитието присъстваха председателят на управителния съвет на СНЦ „МИГ Перущица-Родопи” Румяна Самоковарева, изп . директор на сдружението Даниела Салкина , заместник-кметът на община „Родопи“ Емилия Иванова, кметовете на двете населени места -Йордан Тотев на Оризари и Лиляна Петрова, кмет на Кадиево, граждани.

Предвидено е изграждане на комбинирани детски площадки за деца от 3 до 12 години, доставка и монтаж на оборудването, озеленяване, облагородяване на терена и извършване на рекреационни дейности, както и изграждане на вертикална планировка и електро.

„Целта на инвестицията е да подобри условията на живот и отдих в населените места. Така не само ще задържим младите хора, но идеята е да работим в посока увеличаване на местата, където в селата може да се спортува и хората да прекарват пълноценно свободното си време ”, коментира кметът Павел Михайлов.

Проектът “Изграждане на зони за обществено ползване и отдих на открито в селата Златитрап, Оризари и Кадиево, находящи се на територията на Община „Родопи“ e тристранен между Общината, сдружение „МИГ- Перущица-Родопи” и ДФ „Земеделие”. Общата стойност на проекта e 89 508.58 лева. От тях 80 557.72 лева са европейски средства, а останалата сума е финансирана от държавата.

С реализирането на проекта ще се създадат благоприятни условия, които да превърнат Общината в предпочитано място за живот и възможности за перспектива на населението, категорични са от администрацията на „Родопи”./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

Покажи резултатите

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...