Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Градът » Ръководители на девет дипломатически мисии на посещение в Пловдив
Градът Кадър на деня Пловдив

Ръководители на девет дипломатически мисии на посещение в Пловдив

Ръководители на девет дипломатически мисии на страните от региона на Близкия Изток и Северна Африка бяха на еднодневно посещение в Община Пловдив. По време на визитата те се срещнаха с кмета Здравко Димитров и заместниците му Стефан Стоянов и Величко Родопски. Дипломатите от държавите Мароко, Ирак, Саудитска Арабия, Йемен, Обединените арабски емирства, Египет, Палестина, Катар и Алжир гостуват по покана на кмета на общината и Николина Ангелкова, бивш министър на туризма.

С градоначалника те говориха за богатото културно наследство на града и изразиха желание с негова подкрепа да осъществят срещи с висшите учебни заведения, за да увеличат потока на чуждестранни студенти у нас.

Темите, които обсъждаха още, бяха свързани с възможни инвестиции в региона на Пловдив, който по техни думи се развива със сериозни икономически темпове и представлява интерес за всяка от страните им.

Стефан Стоянов презентира основните показатели и тенденциите, с които градът и периферията затвърждават позициите си на една от най-предпочитаните дестинации за търговия в Югоизточна Европа. За да добият реална представа за инвестиционния потенциал, дипломатите посетиха и Тракия икономическа зона.

Бившият министър на туризма Николина Ангелкова припомни доброто сътрудничество със страните при насърчаване на туристическия обмен и услуги. Заедно те посетиха и Епископската базилика на Филипопол.

Гостите се интересуваха още от наличието на карго зони в околността, производства, свързани със Зелената сделка, енергетиката и околната среда.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

Покажи резултатите

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...