Левицата 14
Новини от Пловдив » Важно » Създават съвместни екипи от прокурори, полицаи, служители на ДАНС и ГДБОП за противодействие на престъпността в региона
Важно Градът Пловдив

Създават съвместни екипи от прокурори, полицаи, служители на ДАНС и ГДБОП за противодействие на престъпността в региона

По разпореждане на апелативния прокурор на гр. Пловдив Тодор Деянов се създават съвместни екипи на територията на апелативната зона от прокурори, полицаи, служители на ГДБОП и ДАНС за противодействие на организираните престъпни групи, разпространението на наркотични вещества, мигрантския натиск, телефонните измами, битовата престъпност и корупция по високите етажи на властта.

Това стана ясно днес, 23 ноември 2022 г., на регионално съвещание в Апелативна прокуратура – Пловдив. В него взеха участваха административните ръководители на окръжните и районните прокуратури в апелативната зона – Пловдив, Стара Загора, Хасково, Пазарджик, Кърджали и Смолян, ръководителите на Окръжните следствени отдели, на териториалните дирекции на ДАНС, директорите на областни дирекции на МВР в областните градове, ръководителят на отдел „Център Южен“ при ГДБОП и началници на сектори в отдела.

Съвместните екипи се създават след обсъждане от участниците в съвещанието, а тяхната задача ще бъде да анализират, оценяват и осъществяват постоянен мониторинг на наличните данни на посочените по горе шест групи престъпления, както и да провеждат съответните действия, съгласно функционалната компетентност на всяка от институциите.

По разпореждане на апелативния прокурор Тодор Деянов ще се провеждат ежемесечни съвещания на местно ниво между административните ръководители на окръжните и районните прокуратури, директорите на Областните дирекции на МВР, ръководителите на териториалните дирекции на ДАНС и секторите на ГДБОП за обсъждане на резултатите.

На срещата бяха обсъдени и мерките, които прокуратурата предприема за противодействие на престъпността в регионите, съобразно спецификата й./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Валери-Жаблянов
ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

  • ГЕРБ да дари партийната си субсидия, защото този казус го забърка Бойко Борисов 53%
  • Не, има и други важни спортни обекти в Пловдив за финансиране 23%
  • Да, това е важен спортен обект, който ще издигне футбола в Пловдив на по-високо ниво. 15%
  • Да, но само ако финансира равнопоставено както Ботев Пд, така и Локомотив Пловдив. 9%

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...