Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Регион » Още две нови площадки за игра ще радват децата в община „Родопи“ СНИМКИ
Регион Родопи

Още две нови площадки за игра ще радват децата в община „Родопи“ СНИМКИ

Кметът Павел Михайлов откри строителството е селата Кадиево и Оризари

Община „Родопи” ще изгради две площадки за деца на територията на селата Оризари и Кадиево. Това са поредните съоръжения, които ще бъдат монтирани с финансовата подкрепа по Програма за развитие на селските райони на ДФ „Земеделие“.

След Ягодово, Крумово и Брестник, и децата на Оризари и Кадиево ще имат възможност да се радват нa нов кът с разнообразни съоръжения, където ще могат да играят безопасно.

Началото на строителните дейности даде кметът на община „Родопи“ Павел Михайлов. На събитието присъстваха председателят на управителния съвет на СНЦ „МИГ Перущица-Родопи” Румяна Самоковарева, изп . директор на сдружението Даниела Салкина , заместник-кметът на община „Родопи“ Емилия Иванова, кметовете на двете населени места -Йордан Тотев на Оризари и Лиляна Петрова, кмет на Кадиево, граждани.

Предвидено е изграждане на комбинирани детски площадки за деца от 3 до 12 години, доставка и монтаж на оборудването, озеленяване, облагородяване на терена и извършване на рекреационни дейности, както и изграждане на вертикална планировка и електро.

„Целта на инвестицията е да подобри условията на живот и отдих в населените места. Така не само ще задържим младите хора, но идеята е да работим в посока увеличаване на местата, където в селата може да се спортува и хората да прекарват пълноценно свободното си време ”, коментира кметът Павел Михайлов.

Проектът “Изграждане на зони за обществено ползване и отдих на открито в селата Златитрап, Оризари и Кадиево, находящи се на територията на Община „Родопи“ e тристранен между Общината, сдружение „МИГ- Перущица-Родопи” и ДФ „Земеделие”. Общата стойност на проекта e 89 508.58 лева. От тях 80 557.72 лева са европейски средства, а останалата сума е финансирана от държавата.

С реализирането на проекта ще се създадат благоприятни условия, които да превърнат Общината в предпочитано място за живот и възможности за перспектива на населението, категорични са от администрацията на „Родопи”./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Валери-Жаблянов
ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

  • ГЕРБ да дари партийната си субсидия, защото този казус го забърка Бойко Борисов 53%
  • Не, има и други важни спортни обекти в Пловдив за финансиране 23%
  • Да, това е важен спортен обект, който ще издигне футбола в Пловдив на по-високо ниво. 15%
  • Да, но само ако финансира равнопоставено както Ботев Пд, така и Локомотив Пловдив. 9%

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...