Новини от Пловдив » Градът » Ще спре ли градският транспорт на Пловдив
Градът Община Пловдив Пловдив Важно Транспорт

Ще спре ли градският транспорт на Пловдив

Все още няма яснота дали тази сутрин ще има автобуси по обичайните разписания на градския транспорт в Пловдив.
Вчера следобед шофьорите на повечето автобуси по градските линии на „Хебросбус“ отказаха да изпълняват маршрутните разписания. Недоволството им е от заради неполучени заплати за няколко месеца. Шофьорите прибраха автобусите към гаражите, а и останалите в движение решиха да останат на крайната си спирка.
По данни на системата за отчитане на трафика в Пловдив снощи по шестте линии на „Хебросбус“ са се движели 12 от общо 39 коли.
Собственикът на фирмата Веселин Дошков твърди, че общината му дължи 600 000 лева помощи. От администрацията твърдят, че това са пари от държавата, които скоро ще бъдат преведени на превозвачите. Шофьорите и кондукторите, работещи в „Хебросбус“, настояват ако Дошков не може да им изплати възнагражденията, да обяви фалит.
Община Пловдив засега няма възможност да прехвърли автобуси на друг превозвач на линиите, които от „Хебросбус“ не  обслужват редовно, заяви пред Радио Пловдив директорът на Общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“ Георги Стоилов. По думите му, е необходима спешна среща с превозвачите в общината за търсене на решение на формажорната ситуация.
В началото на месеца общината прехвърли изпълнението на линиите с номера 10 и 4 на друга фирма, а сега „Хебросбус“ обслужва линиите с номера  6,20, 37, 29,7 и 99, съобщава БНР.
ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...