Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Градът » В Пловдив: Обучават полицаи да спират принудително коли с ленти с метални шипове
Градът Кадър на деня Пловдив

В Пловдив: Обучават полицаи да спират принудително коли с ленти с метални шипове

По разпореждане на вътрешния министър Иван Демерджиев започна обучение на полицейския състав за принудително спиране на автомобили. Такова занятие се проведе днес в Пловдив с участие на служители от ГДНП и на седем областни дирекции на МВР – Стара Загора, Хасково, Кърджали, Смолян, Пазарджик и София. Практическата част се проведе на ул. „Недялка Шилева” /до 4 РСПБЗН в жк „Тракия”/.

Акция по залавянето на извършителите на грабеж от бензиностанция в район „Тракия“ чрез използване на ленти с метални шипове за принудително спиране на автомобила, беше едно от занятията на полицейските служители.

„Такива занятия ще бъдат проведени в цялата страна със служители на МВР. Провеждаме допълнително обучение на служителите, за да използват лентата с метални шипове.  Към момента има 759 налични ленти, ще бъдат закупени още 1200 и ще бъдат дадени на областните дирекции на МВР. Служителите, които обслужват магистрала „Тракия“ ще бъдат оборудвани с такива ленти за принудително спиране на автомобили“, обясни комисар Венелин Младенов.

Комисар Венелин Младенов

Директорът на ОД на МВР -Пловдив старши комисар Васил Костадинов също присъства на обучението. Той обясни, че не е имало необходимост в града, за да се използват металните ленти с шипове.

„Тези ленти с шипове са разположени в кутии, разгъването им върху пътното платно става за секунди. При обучението днес автомобилът на престъпниците мина със 70-80 километра в час и по никакъв начин не се наруши посоката му на движение. Правени са опити и при шофиране със  120 км/ ч, автомобилът остава също в стабилно състояние. Допълнително шиповете, които се откъсват от лентата и се забиват в гумата на автомобила, оказват и този стабилизиращ и спиращ ефект. Ще проведем такива обучение и при заледени участъци, каза старши комисар Костадинов.

Старши комисар Васил Костадинов

ПловдивПрес

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

Покажи резултатите

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...