Новини от Пловдив » Градът » „Нито една повече“ – протест срещу насилието над жени в Пловдив
Градът Пловдив

„Нито една повече“ – протест срещу насилието над жени в Пловдив

По случай 25 ноември, Международния ден за елиминиране на насилието над жени, Пловдив се присъединява към протеста “Нито Една Повече!“. Събитието тази година ще протече под надслов “Жени, Живот, Свобода“ в солидарност с жените в Иран, които вече повече от два месеца се борят за правата и свободата си, съобщиха организаторите.

В Пловдив отбелязваме 25 ноември със статичен протест на площад „Централен“ от 18:30 ч. Миналата година в София се събраха над 1000 души пред Съдебната палата, а десетки други излязоха по улиците на Стара Загора, Варна и Велико Търново.

Исканията са за предприемането на спешни мерки срещу физическото, сексуалното, психическото, икономическото и структурното насилие, както и срещу бедността, неравенството и ниското заплащане в т.н. “женски професии”. Според данни на МВР, жертвите на домашно насилие в страната през първите пет месеца на тази година са четири пъти повече, отколкото полицията е регистрирала за цялата 2021 г. Най-малко двадесет жени са убити от мъже и почти във всички случаи заподозрени за убийството са техни партньори, съпрузи, роднини. Само през ноември жертвите в страната са четири.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

Покажи резултатите

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...