Новини от Пловдив » Спорт » Масов бой в Перник, Миньор остава без пари от общината
БГ Футбол Спорт Спорт Важно

Масов бой в Перник, Миньор остава без пари от общината

  • Няма да преведа нито лев на хулиганското формирование, казва кметът Владимиров
  • Агитките на Миньор и Берое се млатиха на стадиона, много са в болница

Масов бой си спретнаха ултрасите на Миньор Перник и Берое Стара Загора на стадиона в миньорския град в края на срещата за Купата на България. Гневът на миньорите изригна заради загубата на тима им с 2:0. Двете агитки се удариха здраво още на самото спортно съоръжение, при стълкновението имаше пострадали. (ВНИМАНИЕ, КАДРИТЕ СЪДЪРЖАТ СЦЕНИ НА НАСИЛИЕ!)

В средата на второто полувреме привърженици на домакините нахлуха в сектора за гости. Между двете агитки прелитаха предмети, камъни, бутилки, сигнални ракети и други. Органите на реда влязоха на трибуните, за да опитат да спрат продължаващото сбиване и да уталожат напрежението. Впоследствие ранените фенове на гостите бяха откарани в болница с две линейки.

Малко преди края на мача, агитката на Миньор напусна стадиона и помля паркираните там автомобили със старозагорски номера. Изпотрошени са поне 15 коли, останали без стъкла и с нанесени различни повреди.

Снимка: zapernik.com

Вакханалията на запалянковците накара кмета на Перник Станислав Владимиров да избухне силно и да заяви, че спира финансирането на клуба от новата година.


Ето какво написа Владимиров във Фейсбук:

„Догодина НЯМА ДА ПРЕВЕДА нито един лев на хулиганското формирование, прикриващо се като футболен клуб Миньор (с агитка).
Хората не плащат данъци , за да издържат простотията, агресията и комплексите ви! Със спестените пари за изпотрошеното от Вас, ще създам и оборудвам доброволно звено в услуга на перничани, което да е в полза на хората, в случаи като този със Сашко. От едната страна имаме ГЕРОИ, като безстрашните ДОБРОВОЛЦИ на Перник, с които се гордеем… От другата страна имаме ДЕГРАДИРАЛИ Хулигани, от които ни е срам. Контрастът е огромен. Първите са бъдещето. Вторите остават в миналото. Това е не само административен избор. А цивилизационен. Точка.“

Пред пернишките медии кметът заяви, че с данъците на хората ще продължат да се финансират детските спортни школи и други спортове, не и Миньор.

 

 

 

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

  • Не, Альоша е паметник на загиналите войни във Втората световна война 55%
  • Да, паметникът е тотем на една окупационна армия 24%
  • Това е палиативен проблем, Пловдив има много по-важни проблеми за решаване 13%
  • Въпросът трябва да се постави на широко обсъждане и референдум 8%
  • Не ме интересува 1%

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...