Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Градът » Четири събития, които не трябва да пропускате през уикенда, ако сте в Пловдив
Градът Култура Пловдив

Четири събития, които не трябва да пропускате през уикенда, ако сте в Пловдив

Пловдивско Певческо дружество „Ангел Букорещлиев“ ще отбележи Международния ден на етническата толерантност с концерт на площада до Джумая Джамия. Пловдивчани ще имат възможността да чуят песни, представящи фолклора на различните етноси. Събитието ще се проведе на 26.11.2022г. (събота) от 11:00 часа. В програмата на концерта ще вземе участие и Камерна певческа формация „Слънчеви гласове“, с диригент Илиян Тиганев. Репертоарът на състава включва обработени български песни от известни композитори. В концерта ще се включат младите таланти – Мария Хубенова и Дария Танева.

Вход свободен!

 

Един от най-популярните, обичани и представителни състави на арменска диаспора в Пловдив – Вокално-инструментален състав „Еребуни“ чества своя юбилей със специален концерт „50 години творчески път“. Събитието е на 26 ноември 2022 г., събота, от 18:00 ч. в зала „Пловдив“ на Международен панаир Пловдив. За да бъде почетен бляскаво и празнично този бележит юбилей ще се включат солисти и гост-изпълнители от близо и далеч. Сред тях са Рафи Жамакордзян, Мери Мовсесян – Калудова, Илин Папазян, с участието на танцова група „Йеразанк“ и „Нърени“ към ОАБС „Парекордзаган“ – Пловдив.

Вход свободен!

 

За 14-и път в Пловдив започва традиционния фестивал „Дефиле на младото вино“. Съвет по туризъм – Пловдив и Община Пловдив канят пловдивчани и гости на града на 25, 26 и 27 ноември в Стария град, за да опитат най-пивките млади вина на България. Дегустацията на вино ще се осъществява в 17 локации в Стария град: Галерия „Джуркови“, Ресторант „Филипополис“, Ресторант „Граждански клуб“, Резиденция „Тракат“, Къща „Бирдас“, Музейна аптека „Хипократ“, ГХГ – Експозиция „Геирги Божилов – Слона“, Експозиция „Златю Бояджиев“, Регионален етнографски музей, Балабанова къща, ГХГ – Експозиция Енчо Пиронков, Къща „Георгиади“, Къща „Никола Недкович“, Къщата „Иван Черноземски”, Къща на „Георги Данчов – Зографина“, Ресторант „Алафрангите“ и Резиденция „Тракийски стан“. Дегустациите на 26 ноември са от 11:00 до 18:00 ч., на 27 ноември – от 11:00 до 17:00 ч.

Дегустацията на вино по време на фестивала се осъществява с жетони.

 

МФ “Дни на музиката в Балабановата къща” кани на един незабравим музикален уикенд на 26 и 27 ноември. В него ще участват цигуларят Светлин Русев – един от най-изтъкнатите солисти на нашето време, квартет „Филхармоника“, съставен от водачите на отделните групи в Софийска филхармония, именитият квинтет “Пилекадоне” – носител на награда „Златна лира” на СБМТД, талантливите млади оперни певци Стефани Кръстева – сопран и Емил Павлов – тенор и контрабасистът Деян Великов. Към тях ще се присъединят харизматичните младежи Леа Дашкова и Ясен Кадиев, избрани за ролите на Ромео и Жулиета след общонационален кастинг. В концерта на 26 ноември от 18.30 ч. в Епископската базилика ще прозвучат произведения от Паганини, Пиацола и Милчо Левиев в изпълнение на Светлин Русев и квартет “Филхармоника”. На 27 ноември от 18.30 ч. в Балабановата къща ще оживеят две от най-великите любовни истории за всички времена – на Ромео и Жулиета от великата трагедия на Уилям Шекспир и на Тони и Мария от “Уестсайдска история” на Ленард Бърнстейн. Вярна на своята дългогодишна мисия за представяне на млади оперни певци на сцената на МФ “Дни на музиката в Балабановата къща”, знаменитата оперна прима Красимира Стоянова подготвя певците Стефани Кръстева и Емил Павлов специално за участието им в музикалния спектакъл “Ромео и Жулиета завинаги”.

Билети в мрежата на Ивентим.бг и на място преди концертите.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

Покажи резултатите

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...