Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Градът » Мараджиев: Спазвам морала и закона, чувствам се репресиран
Градът Пловдив Пловдив Важно Политика

Мараджиев: Спазвам морала и закона, чувствам се репресиран

„За да станеш кмет на община, има морални правила, които съм спазил, преди да съм спазил закона за изборите. Репресиран бях през 90-те години. Чувствам се репресиран и сега. Това е един черно-бял филм, който започна да става цветен. Гледаме го вече 2-3 пъти, когато има избори”, коментира пред Нова кметът на Стамболийски Георги Мараджиев, който беше арестуван и разпитван тази седмица.

От ГЕРБ поискаха оставката на вътрешния министър, след като „Икономическа полиция” задържа при проверка Мараджиев. От партията нарекоха това политическа репресия, свързана с предстоящите местни избори. Кметът на Стамболийски е областен координатор на ГЕРБ за Пловдивска област. Специализираната акция се проведе след сигнал за злоупотреби с еврофондове в четвъртък сутрин. Проверена беше и фабриката на сина на кмета.

„В разпореждането се посочва претърсване и изземване в сградата на Община Стамболийски. Пише да се търси в помещения, в които се изготвят и съхраняват документи. Какви документи се съхраняват в една фабрика за производство на полиетилен. Какви документи  за обществени поръчки се съхраняват  в една фабрика за производство на стреч фолио”, попита Мараджиев.

 

Той припомни, че на последните избори ГЕРБ е спечелила в 14 от 17 общини. Според него той е сплашван от хора, които нямат интерес от победата на партията. Кметът отказа да поясни с колко имота и апартамента разполага фамилията му. На въпрос дали е вярно, че изисква данъчни проверки на хора, които го критикуват в социалните мрежи”, той заяви следното: „Аз мога ли да пусна такива проверки? Това го прави НАП. Зад сигнала на „Възраждане” най-вероятно стои Стоян Таслаков. Издадох заповед да съборят незаконната му постройка”.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

Покажи резултатите

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...