Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Важно » Мъжът на Фанка я заплашвал с нож и преди, задържан е за убийството
Брезово Важно Регион

Мъжът на Фанка я заплашвал с нож и преди, задържан е за убийството

Убитата Фанка Ангелова била заплашвана от мъжа си Александър Пашов с нож, споделят нейните близки. Двамата били разделени повече от една година и не живеели заедно, но той продължавал силно да я ревнува. Тялото на 28-годишната жена бе намерено малко след 12 часа днес заровено в изоставена барака в село Пъдарско. Тя бе в неизвестност от вчера. Рано сутринта тръгнала за работа с микробус, но не се явила и тогава започва нейното издирване.

„Има привлечен обвиняем за убийството на младата жена в пловдивското село Пъдарско“, потвърди наблюдаващият прокурор Димитър Молев. Той допълни, че лицето е задържано за 72 часа, в които прокуратурата, след като се запознае със събраните доказателства, ще прецени дали да внесе мярка „задържане под стража“. Има съдействие от страна на извършителя“, уточни прокурорът.

„Съпругът е задържан още в началото и с него са водени активни беседи, но започнал да оказва съдействие на по-късен етап. Според разследващите за момента няма опасения от напрежение между двата рода, защото се касае за семейна трагедия, но за всеки случай в селото има засилено полицейско присъствие. Не е имало сигнали в полицията от страна на жената. Двамата съпрузи са разделени повече от 1 година и не живеят заедно. Имало е комуникация между тях по мобилните телефони. И двете лица – и извършителят, и убитата – са с чисто криминално и съдебно минало, не са известни на полицията“, разясни директорът на ОД на МВР Пловдив Васил Костадинов.

„На 25 ноември в късния следобед е подаден сигнал в село Пъдарско, че е изчезнала млада жена. Започнало е разследване на различни версии. Тялото на жената беше намерено днес в барака и се касае за убийство. Извършени са необходимите следствени действия – огледи, претърсвания и изземване“, обясни прокурор Димитър Молев.

„Вероятно мотивът за престъплението е ревност. Предвижданото наказание за такова престъпление е от 10 до 20 години“, каза още наблюдаващият прокурор. За момента няма данни някой да е оказвал съдействие на съпруга за извършване на престъплението.

Кметицата на село Пъдарско Мария Вълева изказа най-искрени съболезнования на семейството. „Никой човек не трябва по насилствен начин да изгуби живота си. В един период от време тя не живееше с него и беше в Пловдив и от известно време се премести тук с майка си. Какво да кажа за нея – много кротка и много възпитана жена. Днес една грижовна майка беше лишена от възможността да се грижи за децата. Такъв случай до сега не помня. Имали сме нормални отношения като съседи. До сега не са постъпвали оплаквания той да е бил агресивен. И тя не е подавала сигнали до мен нито устно, нито писмено“, каза още Вълева.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

Покажи резултатите

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...