Майонеза Краси
Новини от Пловдив » България » Обвиниха 74-годишния блъснал патрулката на магистрала „Тракия“
България Важно Инциденти

Обвиниха 74-годишния блъснал патрулката на магистрала „Тракия“

Прокуратурата повдигна обвинение на шофьора, ударил патрулката на АМ „Тракия“. Инцидентът стана в събота следобед. Мъжът е задържан за 72 часа. Състоянието на единия пострадал полицай е критично. 35-годишният мъж е с опасност за живота в в университетската болница “Св. Георги” в Пловдив. Другият полицай, който е на 42 години, е в стабилно състояние, с рана на главата.

Следственият оглед, продължил близо 5 часа сочи, че патрулната кола е съпровождала специализираната машина за полагане на пътна маркировка. След тях е имало товарен автомобил – тип стрелка, която била видима от далеч. Самата патрулка също е била с включена сигнализация. Незнайно защо, 74-годишният шофьор на автомобила е подминал стрелката и се е върнал в затворената изпреварваща лента, където блъска патрулката.

Според Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики, трасето не било достатъчно обезопасено. По думите й мерките за организация на временното движение не бива да се слагат там, където се извършва някаква дейност на пътя, а трябва да се слагат поне 2 или 3 километра по-рано.

Наказанието, което грози шофьора, причинил катастрофата, е до 3 години затвор и глоба от 5000 лв.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

Покажи резултатите

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...