Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Важно » ОИК реши: Холянов отново е кмет на Ракитово
Важно Регион

ОИК реши: Холянов отново е кмет на Ракитово

Георги Холянов
„Това е едно доказателство, че България е една наистина правова държава! Отново изказвам благодарност към всички вас за подкрепата и ви уверявам, че работата ми никога не е спирала! Ред е да се настроим за предстоящите Коледни чудеса“, написа във Фейсбук отстраненият от поста кмет на Ракитово Георги Холянов, след като ОИК отмени предишното си решение и го върна отново на поста.
След като ЦИК изказа становище в свое писмо, че при приетото първоначално решение за прекратяване на пълномощията на Холянов, ОИК Ракитово е допуснала грешка като не е спазила законовите разпоредби, а именно, че при приемане на документи, касаещи предсрочното прекратяване пълномощията на кмет или общински съветник, следва решенията да се вземат с мнозинство 2/3 от присъстващите, съгласно разпоредбите на чл.85, ал.4 от ИК , вследствие, на което решението е следвало да бъде отхвърлено.
ОИК отмени своето първоначално решение и отхвърли сигнала на Димитър Делиев срещу Георги Холянов, който ще продължи да изпълнява своите работни ангажименти, така както досега.
„Община Ракитово, може би, за пръв път показа непоклатима гражданска позиция. Благодарение на протеста в моя защита, на инициираната от гражданите подписка, стана ясно, че лични вражди и своеволия в нашата община повече няма да бъдат толерирани“, коментира още Георги Холянов.
ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

Покажи резултатите

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...