Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Важно » Призрачно село на половин час от столицата на Катар, не се препоръчва да нощувате тук
Важно Суматоха

Призрачно село на половин час от столицата на Катар, не се препоръчва да нощувате тук

На около половин час път с кола от Доха в Катар ще бъдете посрещнати от филмовата локация насред пустинята на полуостров Зекрит. А именно Film City е изкуствено село, построено за филми и пълна реплика на бедуинско място, което е напълно изоставено.

Дори пътуването до мястото не е точно „разходка в парка“. Остри скали, пустинен пясък и дюни след известно време ще отстъпят място на скали с интересна форма, докато видите призрачното село на Катар.

Наблизо почти няма хора и коли, което напомня мистичен ефект.

Film City е построен за снимките на арабския филм „Eyal Al Theeb“ (Синовете на вълка), който разказва за битката между две арабски племена. Едно от интересните неща, които можете да видите, е каменният стълб с форма на гъба.

Film City не привлича много посетители, така че няма трафик и най-доброто време за посещение е преди да се стъмни, така че поне половин час преди залез слънце трябва да се върнете към Доха, за да избегнете шофирането по лоша улица по тъмно. В случай, че входната врата не е отворена, има възможност за излизане отстрани.

След като сте на полуостров Zekreet, можете да изследвате очарователните му региони – солени равнини, планини и красиви пейзажи на залива. Ако решите да отидете там, вземете достатъчно вода със себе си, а също така е полезно да знаете, че малкото магазинче в града продава чипс, вода и сок./ПловдивПрес

 

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

Покажи резултатите

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...