Левицата 14
Новини от Пловдив » Катар2022 » ФИФА наказва Сърбия заради шовинистичен флаг в съблекалнята
Балкани Катар2022 Световен Футбол Свят Спорт Спорт Важно

ФИФА наказва Сърбия заради шовинистичен флаг в съблекалнята

ФИФА откри дисциплинарно производство срещу сръбската футболна федерация, след като отборът окачи противоречиво знаме, изобразяващо Косово в съблекалнята си преди загубата от Бразилия на Световното първенство, предава АФП.

Косовската футболна федерация (ФФК) подаде жалба до управителния орган, след като снимки показаха версия на сръбското знаме с карта, включваща Косово като част от страната и придружена с лозунга „Няма да има капитулация“. Косово, бивша югославска провинция с албанско мнозинство, обяви независимост от Сърбия през 2008 г., която Белград отказва да признае.

„Дисциплинарната комисия на ФИФА откри производство срещу футболната асоциация на Сърбия заради флаг, изложен в тяхната съблекалня по повод мача от Световната купа на ФИФА Бразилия срещу Сърбия, изигран на 24 ноември“, се казва в изявление на ФИФА. Дисциплинарният кодекс на ФИФА забранява „офанзивно поведение и нарушаване на принципите на честната игра“ и „използване на спортно събитие за демонстрации от неспортен характер“.

„Подобен шовинистичен акт няма място на спортни събития и още по-малко в заведения, където се провежда най-голямото световно футболно събитие“, се казва в изявление на ФФК.

„Неприемливо е този акт да бъде подминат с мълчание и ние настойчиво изискваме ФИФА да прилага стриктно правилата си и да накаже сръбската футболна федерация за този агресивен акт, противоречащ на ценностите, които футболът предава“, се казва в съобщението.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Валери-Жаблянов
ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

  • ГЕРБ да дари партийната си субсидия, защото този казус го забърка Бойко Борисов 53%
  • Не, има и други важни спортни обекти в Пловдив за финансиране 23%
  • Да, това е важен спортен обект, който ще издигне футбола в Пловдив на по-високо ниво. 15%
  • Да, но само ако финансира равнопоставено както Ботев Пд, така и Локомотив Пловдив. 9%

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...