майонеза „Краси“
Новини от Пловдив » България » Нинова към Първанов, Манолова, Дончева, Кадиев: Върнете се в БСП, заедно да търсим обединение!
България Важно Политика

Нинова към Първанов, Манолова, Дончева, Кадиев: Върнете се в БСП, заедно да търсим обединение!

Корнелия Нинова

Върнете се в БСП, подновете членството си в БСП! Заповядайте, за да можем заедно да търсим обединение и сила вляво. Това призова лидерката на социалистическата партия Корнелия Нинова всички, които са напуснали партията през годините. Тя се обърна към структурите на БСП по места и апелира да отворят вратите си за хората, напуснали партията през годините.

Както вече ПловдивПрес утре ще бъде сформирано ново ляво обединение. По този повод Нинова свика специална пресконференция на „Позитано“.

„Президентът (2002 – 2012 г.) Георги Първанов е обявил събиране за ново ляво обединение. Поканени са АБВ – Румен Петков, „Изправи се, България” – Мая Манолова, „Движение 21″ – Татяна Дончева, „Българска прогресивна линия” – Красимир Янков, „Нормална държава” на Георги Кадиев и „Мир” на Симеон Славчев. Виждаме, че председателите на тези формации са бивши членове на нашата партия. Важно е това обединение около какво ще се случва, какви идеи има. Всички тези наши бивши другари са напуснали партията преди нашето ръководство”, уточни Нинова.

„Тези другари са напуснали по времето на Сергей Станишев. Положихме усилия да ги върнем към общата лява политика. С АБВ бяхме в коалиция и имаха свой депутат в миналия парламент. С Татяна Дончева направихме опит за коалиция, докато не стигнахме до нейното условие да променим името на партията на БСП – Движение 21. За Мая Манолова работихме за кмет. Тя ни напусна, след като не спечели изборите. Георги Кадиев беше наш депутат в миналия парламент. Ние положихме всички усилия да съберем тези субекти, които през годините са напуснали БСП“, каза още лидерът на левицата.

„Отсега виждаме противоречиви послания. Г-н Първанов казва, че трябвало обединение за промяна и нови лица под формата на голяма лява коалиция. Татяна Дончева го оборва и казва – не коалиция, а единен субект. Костадин Паскалев казва, че кани БСП в новото ляво обединение, Дончева го оборва и казва, че са алтернатива на БСП. Паскалев – ръководството на БСП да си изпълни задълженията и да говори за ляво обединение. Дончева призовава за смяна на ръководството и тогава да се говори за нови разговори“, коментира още Корнелия Нинова.

БСП никога не е спирала опитите да търси обединение в ляво. Стигали сме до коалиция от 26 партии. За нас всеки опит за обединение вляво си заслужава, но е важно върху какво стъпва, върху какви идеи, да не представлява само амбиции за лична реализация“, поясни лидерът на левицата./ПловдивПрес

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Българското Черноморие или в чужбина?

  • На родното Черноморие е най-хубаво 33%
  • Отивам в Гърция, там е по-чисто и няма намръщени сервитьори 32%
  • Не обичам морето, тръгвам към Родопите или Балкана 20%
  • В Южна Италия цяла седмица излиза по-евтино от уикенд в Созопол 15%

Начална дата: 01.07.2023 @ 15:56 | Крайна дата: 01.08.2023 @ 15:56

Зареждане ... Зареждане ...