Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Градът » Скандален рапър е единият от задържаните за джиповете на паметника
Градът Инциденти Крими Пловдив Пловдив Важно

Скандален рапър е единият от задържаните за джиповете на паметника

Единият задържан за катеренето с джипове по паметника на Съединението е скандалният рапър DRINK. Пловдивската прокуратура разпореди да се вземат мерки за неотклонение гаранция от 2000 лева спрямо двамата, които паркираха колите си на постамента на паметника.

„След запознаване с материалите по делото, в хода на предварителна проверка е разпоредено двамата – на 23 и 25 години, да бъдат привлечени като обвиняеми за това, че са извършили непристойни действия, с явно неуважение към обществото, с изключителен цинизъм и дързост при управление на МПС. След привличането им като обвиняеми, прокуратурата ще разпореди да им бъдат отнети и свидетелствата за правоуправление“, съобщи прокурор Атанас Илиев от Районна прокуратура Пловдив.

„Извършителите са били установени в рамките на изключително бърза предварителна проверка, за 24 часа, като са заявили, че щели да снимат клип“, допълни прокурор Илиев. „Ние нямаме нищо против изкуството, но това не означава, че трябва по такъв начин, без никакви разрешения, да се катерят по паметника“, смята той.

На паметника ще бъде направен още един допълнителен оглед, защото има изпочупени плочки от каскадата. За това обвинение законът предвижда лишаване от свобода до 5 години и лишаване от свидетелства за правоуправление на МПС. Прокуратурата продължава да работи по случая, разпитват се още свидетели.

Единият задържан е рапърът от Пловдив Никола Дринков, известен като DRINK. Другият арестуван е на 25 години с инициали Д.М., той е осъждан. На двамата ще бъдат повдигнати обвинения за непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм и дързост, и е извършено при управление на моторно превозно средство – престъпление по чл. 325, ал. 3, вр. ал. 2 от НК. Те ще бъдат освободени от ареста срещу гаранции от 2 000 лева, съобщават от Районна прокуратура. След привличането им като обвиняеми наблюдаващият прокурор от РП Пловдив ще разпореди на основание чл. 69а от НПК временно да бъдат отнети свидетелствата им за управление на МПС.

Рапърът DRINK наскоро бе обвинен от 18-годишен пловдивчанин, че е бил нападнат и ограбен от компанията на Дринков. Пострадалият Огнян С. твърди, че на 7 ноември е бил причакан пред блок 99 в ж.к. “Тракия“ и към него се приближили група момчета с качулки, които му казали: „Давай парите“. Приятелят му ги напръскал с лютив спрей и двамата тръгнали да бягат. Огнят обаче бил настигнат от нападателите си, които го отвели далеч от хорските погледи, обиждали, ритали и го обрали. Сред тях бил и рапърът.

„В думите на това момче няма и 1 % истина. Единственото, което ме свърза, е че действието се развива на 50 метра от района, където е студиото ми. Така нареченият „потърпевш“ не съм го виждал никога. Имаме доста години разлика. Няма откъде да се познаваме, нито да имаме общи приятели. Използва името ми, вероятно, за да си направи реклама“, каза тогава DRINK.

 

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

Покажи резултатите

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...