Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Градът » Хулиганите с джипове остават без книжки
Градът Пловдив Съд и Прокуратура

Хулиганите с джипове остават без книжки

Районна прокуратура-Пловдив образува досъдебно производство и разпореди шофьорите, които се качиха с джипове на паметника на Съединението, да бъдат привлечени като обвиняеми. Гаранция в размер на 2000 лева и временно отнемане на свидетелствата им за управление на МПС – това ще е наказанието за двамата.

На мъжете – Н. Д, на 23г. и Д. М. на 25 г. днес ще бъдат повдигнати обвинения за това, че са извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм и дързост, и е извършено при управление на моторно превозно средство – престъпление по чл. 325, ал. 3, вр. ал. 2 от НК.

По отношение на двамата обвиняеми ще бъдат взети мерки за неотклонение „гаранция“ в размер на 2000 лева. След привличането им като обвиняеми наблюдаващият прокурор от РП Пловдив ще разпореди на основание чл. 69а от НПК временно да бъдат отнети свидетелствата им за управление на МПС.

За това деяние законът предвижда наказание до пет години лишаване от свобода, както и лишаване от право на управление на моторно превозно средство.

На видеоклип, който е бил разпространен в социалните мрежи, е видно, че през нощта на 25-и срещу 26 ноември джип изкачва стълбите на Паметника на Съединението, където вече е паркиран и втори автомобил.

По случая не е бил подаван сигнал до прокуратурата или полицията. След като се е запознал с въпросния видеоклип, районният прокурор де свързал с директора на ОДМВР- Пловдив с оглед предприемане на незабавни действия по установяване на извършителите. В полицията е образувана предварителна проверка, в хода на която в рамките на едно денонощие двамата извършители са установени и задържани за 24 часа по ЗМВР. Работата по случая продължава./ПловдивПрес

Още новини по темата

Намериха хулиганите и ги предават на прокуратурата

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

Покажи резултатите

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...