Майонеза Краси
Новини от Пловдив » България » Янев след консултациите: Ако имаме покана за диалог от другите партии, ще участваме
България Важно ИЗБОРИ 2022 Политика

Янев след консултациите: Ако имаме покана за диалог от другите партии, ще участваме

Стефан Янев

Партия „Български възход“ е готова за диалог с всички формации за съставяне на правителство. Това заяви лидерът Стефан Янев след срещата при президента Румен Радев. По думите му въпросите от дневния ред на обществото се решават чрез смислен диалог, взаимодействие между партиите и излъчване на коалиционно мнозинство.

„Приоритетите са инфлацията, цената на живота, предсказуемостта, образованието, здравеопазването, социалната и демографска политика. Всички партии, които желаят да имат принос към тези неща в коалиционното споразумение, са добре дошли“, каза Стефан Янев. Според него има потенциал за политически диалог, който да доведе до формиране на кабинет.

„Имаме една единствена червена линия – българският национален интерес. В условията на война на километри от нас и на противопоставяне и разделяне на геополитическите пластове, ако ние като политическа класа се занимаваме с дребнотемия и не се заемем с важното за българските граждани, значи не оценяваме добре ситуацията. Историята показва, че когато се появи думата война, дребонотемията се заравят и трябва диалог. Винаги има време да осигурим още зрелища, сега на дневен ред е хлябът“, заяви Янев.

Стефан Янев не коментира с кого е готов да се коалира и при какви условия. Според него има потенциал за съставяне на правителство с всеки един от мандатите.

Ако се стигне до трети мандат и той отиде при „Български възход“, от партията ще започнат разговори с втората най-малка група в парламента – „Демократична България“ и след това във възходящ ред и с останалите политически сили.

„Ще водим диалог с всички на базата на търсене на приоритетни конкретни решения, които да са в основата на евентуално коалиционно споразумение“, каза още Янев.

С тази среща президентът Румен Радев завърши консултациите с парламентарните сили в 48-ия парламент преди връчването на първия мандат за съставяне на кабинет./ПловдивПрес

Още новини по темата

Стефан Янев на консултациите при Радев: Да се направи правителство на база коалиционно споразумение

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

Покажи резултатите

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...