Майонеза Краси
Новини от Пловдив » България » Даниел Митов: Готови сме да получим мандата от Румен Радев
България Важно ИЗБОРИ 2022 Политика

Даниел Митов: Готови сме да получим мандата от Румен Радев

Даниел Митов, снимка: bTV

От ГЕРБ са готови да получат папката с проучвателния мандат за съставяне на правителство, като отчитат факта, че президентът Румен Радев дава време на партиите да се успокоят след изборите и да започнат да мислят по-трезво.

„Това, което зависеше от ГЕРБ и от коалицията ГЕБР-СДС, беше направено. Първо се опитахме да реализираме разговори с останалите партии през контактна група. След това поканихме другите партии на разговори. Тръгна някакъв диалог – около параметрите на бюджета, около други потенциални приоритети. Виждате, че парламентът започна да работи, обединявайки се около някакви консенсус по евроатлантически теми и не само“,  заяви пред bTV зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов.

Митов отклони темата кой ще бъде номиниран за премиер и дали това ще бъде той, според него това не било най-важният въпрос в момента, а как страната да излезе от кризата.

„През 90-те години на миналия век сме имали опити за съставянето на технически кабинет, макар те да не са били от най-успешните. Все пак българската демокрация е извървяла някакъв път през тези десетилетния и може да прояви зрялост и да състави такъв кабинет, който да се радва на малко по-широка и отвъд идеологическа подкрепа, както и да има ясни параметри и задачи в рамките на 6 месеца или една година. Все пак трябва да има някаква стабилност“, смята Даниел Митов.

Той допълни, че е трудно да се води диалог с определени политически формации, след като на бял свят са излезли определени решения за Българската банка за развитие (ББР), за платените на половина пари на строителните фирми и за „странните договорки“ между „Продължаваме промяната“ и БСП.

„От къде на къде Кирил Петков търгува кодовете за машите срещу оттеглянето на законопроекти. Аз се позовавам на думите на колегата Георги Свиленски от БСП, който даде гласност на разгорените си с Кирил Петков от парламентарната трибуна. Каква е тази търговия? Какви точно кодове държи бившият министър председател? Аз не съм наясно с тази търговия“, заяви Митов.

Той обърна внимание и на противоконституционните решения на кабинета „Петков“ и намекна за манипулиране на изборните резултати./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

Покажи резултатите

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...