Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Регион » „Европейски пътища“ дава на съд Павел Гимишев
Регион Родопи

„Европейски пътища“ дава на съд Павел Гимишев

Павел Гимишев

„Европейски пътища“ завежда искова молба за причинени неимуществени вреди от активиста на Инициативния комитет (ИК) „Стоп на кариерата в Белащица“ Павел Гимишев.

На 3 февруари тази година изтече Договорът за концесията на кариерата „Белащица- Юг“ и от тогава компанията „Европейски пътища“ не добива никакъв инертен материал от находището, докато концесията не бъде подновена. В близост до находището фирмата е собственик на имот, който се използва като производствена база. Там е разположена трошачно-сортировъчна машина за преработка на различни видове фракции, които компанията използва за ремонтите на редица пътно-строителни обекти от национално и местно значение. Оттам се извозват преработени материали, добити в рамките на концесията, към възлови ремонти на пътната мрежа, включително такива в област Пловдив като ремонтите на Кукленско шосе, на Околовръстното шосе, на пътя за Хасково, на направлението Плодовитово – Първомай – Асеновград и др.

Благодарение на отговорната работа през летните месеци на екипите на „Европейски пътища“ хората и бизнесът в област Пловдив посрещат зимата с обновена пътна инфраструктура и с качествено ремонтирани, сигурни и удобни пътища.
На този фон в множество свои публични и медийни изяви, както и с изказвания и внушения в социалните мрежи активистът на Инициативния комитет „Стоп на кариерата в Белащица“ Павел Гимишев не спира да твърди, че въпреки изтеклата концесия, „Европейски пътища“ добива материал в кариерата, което категорично не отговаря на истината.

Чрез тези свои действия Павел Гимишев злепоставя компанията, нанася й вреди и манипулират обществото.
„Европейски пътища“ е сред най-големите пътно-строителни компании в България с дългогодишни традиции и с имидж на надежден партньор на държавата, бизнеса и гражданите. Тя е сред сериозните работодатели в региона и е ангажирана с редица местни каузи, които подпомагат развитието на средата и подобряват качеството на живот в област Пловдив. Хората в региона на Пловдив и Пазарджик ще разчитат на нея и за зимното почистване на републиканската пътна мрежа в следващите месеци.

Затова компанията предприема съответните законови мерки в защита на доброто си име и репутация си в обществото./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

Покажи резултатите

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...