Майонеза Краси
Новини от Пловдив » България » Искрен Митев, ПП: Румен Радев е истинският виновник за тежката зима, която предстои
България Важно ИЗБОРИ 2022 Политика

Искрен Митев, ПП: Румен Радев е истинският виновник за тежката зима, която предстои

Искрен Митев

„Продължаваме Промяната“ излязоха с остра критика към служебното правителство и президента Румен Радев заради бюджета на страната. Това се случи по време на извънредното заседание на парламента.

„Хората няма да имат възможност да си вдигнат доходите, да си вдигнат минималната работна заплата, няма да има политики и за младите семейства. Всички тези действия на служебния кабинет, отказът да внесат в НС и да се съобразят с констутицията на България, да се съобразят със законодателството е това, че хората с ниски доходи страдат“, заяви в парламентарната зала Венко Сабрутев от ПП.

Неговият колега Искрен Митев се съгласи с думите му и допълни:

„Служебният кабинет на президента Радев наистина отказва да изготви работещ вариант на закона за бюджета, отказва да плаща на хората, финансира предизборната кампания на Борисов, като засипа с държавни пари фирмите, които знаем, че са теглени чували от тях, замрази доходите на най-бедните, замрази антикризисните мерки, лиши пенсионерите и младите семейства от помощи. Служебният кабинет не е виновен. Те нямат думата. Истинският виновник за тежката зима, която предстои и заради липсата на адекватни мерки с адекватен закон за държавния бюджет, е единствено и само господин Румен Радев“, посочи от своя страна Искрен Митев от ПП.

По думите му президентът е назначил служебния кабинет и той е човекът, който трябва да поиска отговорност.

Митев се обърна от трибуната към хората: „Скъпи български граждани, когато нямате пари да си платите лекарствата, сещайте се – господин Румен Радев; когато не ви стигнат парите да си платите парното тази зима, сещайте се кой е виновен – господин Румен Радев; когато нямате пари да купите подарък на децата си тази Коледа, сещайте се кой е виновен – господин Румен Радев“.

„Господин Радев, само вие може да върнете Коледата на българските граждани, като заставите хората, които сте назначили, да внесат адекватен закон за държавния бюджет. Само Вие може да го направите, така че моля Ви, направете го“, призова той държавния глава./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

Покажи резултатите

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...