Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Градът » Община Пловдив заведе иск срещу „Пълдин Туринвест“
Градът Пловдив

Община Пловдив заведе иск срещу „Пълдин Туринвест“

Община Пловдив

Община Пловдив заведе иск пред Окръжния съд, с който оспорва законосъобразността на взетите решения на извънредното общо събрание на акционерите на „Пълдин туринвест“, проведено на 24 ноември. На заседанието беше взето решение да се приемат акциите на община Варна в дружеството, които са 29%, а с това делът на Георги Гергов става 79%.

Община Пловдив в изпълнение на решение на Общински съвет от 24.11.2022 г. предприе действия по оспорване законосъобразността на взетите решения на извънредното общо събрание на акционерите на „Пълдин Туринвест“ АД, проведено на 24.11.2022 г. Днес, 29.11.2022 г. беше заведен иск срещу „Пълдин Туринвест“ АД на основание чл.74 ТЗ, с който се иска отмяна на решенията на извънредното общо събрание на акционерите, поради противоречието им със закона и учредителния договор на дружеството, съобщиха от общината.

Едновременно с това е направено искане за спиране на охранителното производство по вписването на решенията на извънредното общо събрание на акционерите на „Пълдин Туринвест“ АД, заявени по партидата на дружеството на 28.11.2022 г. По този начин се елиминира рискът от вписване на заявения апорт на акции и промени в устава на дружеството, които по естеството си ще доведат до намаляване на дела на община Пловдив в капитала на „Пълдин Туринвест“ АД, респ. в „Международен панаир Пловдив“ АД, до окончателно произнасяне на Окръжен съд Пловдив по редовността и законосъобразността на взетите решения от „Пълдин Туринвест“ АД, се казва в изявлението на общината./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

Покажи резултатите

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...