Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Градът » Коледната елха в „Източен“ грейна с 3000 лампички
Градът Пловдив Район Източен Случка на деня

Коледната елха в „Източен“ грейна с 3000 лампички

С 3000 лампички коледната елха в район „Източен“ грейна тази вечер в целия си блясък. Запалването на 11-метровото празнично украсено дърво в парк „Каменица“ бе повод за празника, който събра пловдивчани на откритата сцена. След като увериха присъстващите, че неслучайно са избрали район „Източен“, където да дойдат най-напред и да поздравят жителите му, Дядо Коледа и Снежанка поканиха на сцената кмета Иван Стоянов.

Заедно с него те отброиха до 10 в обратен ред преди светлините на елхата да озарят парка. Последва великолепна заря, която даде начало на декемврийските празници.

„Благодаря на всички родители и деца, които са тук, за да станат част от празника и да споделят емоциите с участниците в програмата. Радвам се, че избрахте да бъдем заедно тази вечер и да спазим традицията“, обърна се районният кмет към присъстващите.

Всяко дете, дошло на празника, получи осигурени от Иван Стоянов коледна шапка и книжка.
Публиката запя с 6-годишната Елизабет Армен една от най-популярните и обичани коледни песни, преведена на над 330 езика и позната в почти всички страни по света – „Тиха нощ, свята нощ“.

Празникът продължи с емоционалните изпълнения на Теди Кръстева и Наталия Ташкова от ДГ „Детелина“, чиито четиристишия „Дядо Коледа“ и „Гиздава елхица“ събраха аплодисментите на присъстващите.

За доброто настроение се погрижиха и малките таланти от вокално студио „Синтез“ към Център за подкрепа за личностно развитие-ОДК Пловдив. „Колкото звезди в небето, толкоз здраве в тази къща“, нарекоха малките коледари от ДГ „Наталия“ и благодариха на добрите стопани и благословени домакини, поканили ги на празника, завършвайки с благословията: „мир и обич да настане“.

Дядо Коледа извикаха с песен и музикалните дарования от арт група „Славена“, а на финала танцьорите от любителски състав „Бългъръ“ поканиха присъстващите на Дунавско хоро. И тъй като децата упорито отказваха да бъде сложена точка на празника, се наложи Снежанка също да влезе в ролята на танцьор, за да изиграе с тях танца на шоколада.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

Покажи резултатите

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...