Майонеза Краси
Новини от Пловдив » България » Кой поръча митничаря Дребчев? Разпитвали собственика на „Готмар“, който купи дома на Епстийн
България Важно Крими Посоки Регион Съд и Прокуратура Съединение

Кой поръча митничаря Дребчев? Разпитвали собственика на „Готмар“, който купи дома на Епстийн

Бившият апартамент на Джефри Епстийн в 16-и район на Париж. Снимка: Getty Images

Името на Георги Тучев, бизнесмен от град Съединение, преди години беше замесено в убийството на пловдивския митничар Георги Дребчев. Именно Тучев е българинът, който, според Bloomberg, е купил за над 10 милиона евро луксозния апартамент на самоубилия се финансист, обвинен в педофилия, Джефри Епстийн.

Тучев е собственик на фирмата „Готмар“ в Съединение, която според сайта ѝ е създадена през 1992 г. и е специализирана в преработването на термопластмаси. Основните направления в дейността ѝ са производство на капачки и дръжки за бутилки, на опаковки за парфюмерийната и козметичната индустрия. Той е собственик и на „Нова Трейд“ ЕООД, компанията, бутилираща изворна вода „Бачково“.

Дъщерята на 57-годишния Тучев е съобщила в интервю за Bloomberg, че фирмата „Готмар“ е постигнала общи приходи от продажби за над 120 млн. евро през 2020 г.

Случаят с убийството е от 13 юни 1999 г., когато Георги Дребчев е застрелян пред дома му в кв. “Тракия” от Божидар Атанасов. Повече от 15 г. убийството остава неразкрито, припомня, припомня bg-voice.com .


Убитият митничар Георги Дребчев

Атанасов и съучастникът му Иван Карабелов са задържани през 2014 г. По време на делото, таен свидетел, идентифициран като “Славчо Полицията”, разказва пред съда, че килърът му споделил, че Георги Тучев работил с македонец от албански произход, който внасял олио. Отношенията между бизнесмена и Дребчев се влошили, защото митничарят не успял да спаси ДДС-то по доставка на олиото.

“Знам, че в бизнеса между Албанеца и Жоро Тучев се е намесил Дребчев, за да избегнат плащане на ДДС. Митничарят не си бил изпълнил задълженията и това обтегнало отношенията му с шефа на “Готмар”, разказва тайният свидетел.

Той твърди, че соченият за килър преди разстрела възнамерявал да отвлече Албанеца и да иска за него откуп от 300-400 хиляди лева. По думите на Славчо Полицията соченият за съучастник в убийството Иван Карабелов взел пари от бизнесмена Георги Тучев и ги дал на Божидар Атанасов, за да застреля митничаря.


Осъденият на 20 г. затвор за убийството Борислав Атанасов

Според прокуратурата покушението е извършено срещу сумата от 60 000 лева. По време на делото през 2016 г. обаче държавното обвинение твърди, че поръчката за убийството била заради наркотици и дошла от покойния кмет на Съединение Евгений Маринчешки, който загина в катастрофа през 2012 г.

През 2018 г. Апелативният съд постанови наказание 20 години затвор за Атанасов, като за негов подбудител в съдебното решение е определен Маринчешки. Родителите на митничаря до последно не вярваха в това, тъй като никъде в показанията си тайният свидетел не говори за бившия кмет, а насочва следите към бизнесмена Тучев като евентуален поръчител на убийството.

Самият Тучев е в неизвестност от 2014 г., след като беше разпитван за убийството на Дребчев, малко след задържането на Борислав Атанасов. Според източници на BG VOICE в момента бизнесменът живее в Швейцария.

Възходът на Георги Тучев започва по време на управлението на СДС. Според запознати в бизнеса му е инвестирал и бивш министър. В края на 90-те в Съединение вече работи модерна фабрика за опаковки, а няколко години по-късно Тучев купува и фабриката за безалкохолни напитки “Дерби”. Последните мегаинвестиции на бизнесмена са линията за бутилиране на минерална вода “Бачково” в района на Асеновград.

Фирмата на Тучев „Нова трейд” влезе агресивно на пазара за минерални води преди близо пет години. Компанията е 100% собственост на Георги Тучев, който е и неин съуправител заедно със Стоян Узунов.

Компанията дава работа на десетки жители на Съединение и Асеновград. Всеки ден към предприятието в Съединение пътуват бусове с работници от Пловдив, Стрелча и Панагюрище.

Репутацията на Георги Тучев е на изключително безкомпромисен човек. През 2006 г. бизнесменът се барикадира в къщата си в Съединение заедно с дъщеря си на година и 10 месеца. За ситуацията из всички медии в Пловдив разтръбиха роднини на Влада Парфенова, която живееше на съпружески начала с него. Охраната не допускаше Парфенова в къщата, тя пък обяви протест отпред като издигна плакат „Искам си детето”. Твърдеше, че Тучев държи дъщеря си заключена и не допуска никой, включително представители на прокуратурата и полицията.

Пред къщата му пазеха хора от личната му охрана и телохранители. Тогава из Съединение се заговори, че на детето нищо не му липсва вътре. За него се грижат куп прислужнички. Според близки на Парфенова отношенията между Влада и Тучев били обтегнати и тя поискала да се разделят. Той пък избягал с детето. Първо го отвел във вилата им в с. Забърдо, а след това го преместил в къщата в Съединение. Почти по същото време съдът излезе с безпрецедентно решение в спор при кого да остане бебето. Сутринта магистратите отсъдиха в полза на майката. Няколко часа по-късно бе свикано ново съдебно заседание и решението бе в полза на Тучев.

Още

Апелативният съд потвърди присъдите за убийството на митничаря Георги Дребчев

Малено – от фен на митрополит Николай до свидетел по разкрито след 15 г. убийство

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

Покажи резултатите

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...