Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Бизнес » Министър Гечев в Пловдив: Доставили сме вече 148% повече дърва за отопление
Агро Бизнес България Енергетика Мнения Пловдив Пловдив Важно

Министър Гечев в Пловдив: Доставили сме вече 148% повече дърва за отопление

Към днешна дата вече 145 % са достигнали количествата дърва за отопление спрямо тези през миналата година, които сме доставили на нуждаещите се. Проблемът е почти решен. Това заяви в Пловдив служебният министър на земеделието Явор Гечев, който беше гост на завършването на Випуск 2022 на УХТ.

Останали са само 7-8 общини, където доставките не са довършени, но и това ще стане скоро.

Министър Гечев заяви, че е започнала промяна на ставките на субсидиране в рамките на стратегическия план за развитието на земеделието и селските райони след одобрението му. Самите фермери също ще участват в разработките. Изказването му бе по повод исканията на браншовите организации в България за промяна на ставките за субсидиране.

Гечев добави, че служебният кабинет е констатирал аномалии в някои от цените.

„Фермерите отчитат, че има изключително голяма инфлация и е тяхно право да протестират. Формално е възможно да се спре стратегическия план, но не знам дали осъзнават какво ще стане, ако се случи“, добави още министър Гечев. Той добави, че ще бъде направена много подробна разработка на разходите на всяка една от културите или отглеждането на животни.

„Това, което може да се направи на този етап реално разпределение на средствата на базата на разходите на съответните фермери“, каза още Гечев.

Той присъства в Пловдив на дипломирането на студентите от випуск 2022 от Университета по хранителни технологии. Висшето си образование завършиха 468 абсолвенти, от които 338 бакалаври и 130 магистри. Пълните отличници са 11.

Първа беше наградена от Явор Гечев и Пламен Моллов Диляна Кисьова, завършила с пълно отличие специалност „Технология на виното и пивото“. Тя благодари от името на колегите си на ръководството на УХТ за подкрепата при всичките години на следването си.

Още

УХТ изпрати 468 абсолвенти, сред тях 92-ма отличници

Проф. Моллов към Випуск 2022: УХТ ще остане отворен за вас за съвет и подкрепа!

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

Покажи резултатите

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...