468 абсолвенти от Випуск 2022 на Университета по хранителни технологии получиха днес дипломите си. След тях бяха 92 отличници. 11 завършиха висшето си образование с пълно шест, един от тях един от тях е от образователна квалификационна степен „Бакалавър“, а 10 са от „Магистър“.
На официалната церемония в препълнената зала „Проф. Милен Бешков“ присъстваха служебният министър на земеделието Явор Гечев, представители на Съюза по хранителна промишленост, многи студенти и гости.
Дипломи си получиха 338 бакалаври и 130 магистри.
„Тази полукръгла аула ми прилича на едно орлово гнездо, а вас виждам като малки орлета, готови да разперят криле към големия свят.“, заяви в словото си ректорът на университета проф. Пламен Моллов. Той увери абсолвентите, че вратите на университета ще останат винаги отворени за за тях и във всеки миг те могат да потърсят съвет и подкрепа, за да преодоляват трудностите или да споделят постиженията си с преподавателите и по-младите си колеги.
Виждам усмихнатите ви лица и бих искал да ви вдъхна цялата увереност, че заради усилията и труда, които сте положили, заслужавате да бъдете смели в мечтите си, да гледате далеч напред и нагоре“, добави още в приветствието си проф. Пламен Моллов. Той изрази увереност, че дипомиралите си са бъдещите собственици или директори на глобални компании, бъдещи министри на образованието или на земеделието и храните, както и бъдещи ректори на УХТ.
„Вие излизате от университета с дипломи – гаранция за вашите собствени знания, имайте самочувствие на хора които знаят. Използвайте знанията си, продължавайте да откривате света!“ – това призова дипломантите г-н Явор Гечев, министър на земеделието. Той подчерта, че нивото на обучение в УХТ е изключително високо и че във век на несигурност, хранителната сигурност е едно от най-важните неща.
Диляна Кисьова, завършила с пълно отичичие специалност „Технология на виното и пивото“ тържествено връчи капсулата на Випуск 2022 на ректора на университета. В своето приветствие тя заяви, че въпреки трудностите, тя и колегите й са готови да се отдадат на бъдещата си професия и изказа благодарности към всички преподаватели.
Освен дипломите си, бакалаврите и магистрите от Випуск 2022 получиха грамоти и бяха вписани в Почетната книга на университета.
Инж. Стефан Глухарев връчи традиционните награди на Съяза по хранителна промишленост за най-добре разработена и защитена дипломна работа и проект.
Участникът от „Гласът на България“ Иван Иванов, който е студент в АМТИИ поздрави колегите си със своя песен.
Още
Проф. Моллов към Випуск 2022: УХТ ще остане отворен за вас за съвет и подкрепа!
[…] УХТ изпрати 468 абсолвенти, сред тях 92-ма отличници […]