Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Бизнес » УХТ изпрати 468 абсолвенти, сред тях 92-ма отличници
Бизнес Важно Образование Пловдив Пловдив Важно

УХТ изпрати 468 абсолвенти, сред тях 92-ма отличници

468 абсолвенти от Випуск 2022 на Университета по хранителни технологии получиха днес дипломите си. След тях бяха 92 отличници. 11 завършиха висшето си образование с пълно шест, един от тях един от тях е от образователна квалификационна степен „Бакалавър“, а 10 са от „Магистър“.
На официалната церемония в препълнената зала „Проф. Милен Бешков“ присъстваха служебният министър на земеделието Явор Гечев, представители на Съюза по хранителна промишленост, многи студенти и гости.
Дипломи си получиха 338 бакалаври и 130 магистри.
„Тази полукръгла аула ми прилича на едно орлово гнездо, а вас виждам като малки орлета, готови да разперят криле към големия свят.“, заяви в словото си ректорът на университета проф. Пламен Моллов. Той увери абсолвентите, че вратите на университета ще останат винаги отворени за за тях и във всеки миг те могат да потърсят съвет и подкрепа, за да преодоляват трудностите или да споделят постиженията си с преподавателите и по-младите си колеги.

Виждам усмихнатите ви лица и бих искал да ви вдъхна цялата увереност, че заради усилията и труда, които сте положили, заслужавате да бъдете смели в мечтите си, да гледате далеч напред и нагоре“, добави още в приветствието си проф. Пламен Моллов. Той изрази увереност, че дипомиралите си са бъдещите собственици или директори на глобални компании, бъдещи министри на образованието или на земеделието и храните, както и бъдещи ректори на УХТ.

„Вие излизате от университета с дипломи – гаранция за вашите собствени знания, имайте самочувствие на хора които знаят. Използвайте знанията си, продължавайте да откривате света!“ – това призова дипломантите г-н Явор Гечев, министър на земеделието. Той подчерта, че нивото на обучение в УХТ е изключително високо и че във век на несигурност, хранителната сигурност е едно от най-важните неща.
Диляна Кисьова, завършила с пълно отичичие специалност „Технология на виното и пивото“ тържествено връчи капсулата на Випуск 2022 на ректора на университета. В своето приветствие тя заяви, че въпреки трудностите, тя и колегите й са готови да се отдадат на бъдещата си професия и изказа благодарности към всички преподаватели.
Освен дипломите си, бакалаврите и магистрите от Випуск 2022 получиха грамоти и бяха вписани в Почетната книга на университета.
Инж. Стефан Глухарев връчи традиционните награди на Съяза по хранителна промишленост за най-добре разработена и защитена дипломна работа и проект.


Участникът от „Гласът на България“ Иван Иванов, който е студент в АМТИИ поздрави колегите си със своя песен.

Още

Проф. Моллов към Випуск 2022: УХТ ще остане отворен за вас за съвет и подкрепа!

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

1 Comment

Click here to post a comment
ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

Покажи резултатите

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...