Майонеза Краси
Новини от Пловдив » България » Гешев: Ако Рюте има данни, че в България се влиза незаконно срещу €50, нека ги предостави
България Мнения Съд и Прокуратура

Гешев: Ако Рюте има данни, че в България се влиза незаконно срещу €50, нека ги предостави

Във връзка с изявлението на министър-председателя на Кралство Нидерландия Марк Рюте пред обществената медия NOS, че „иска да изключи възможността за незаконно преминаване на границата между Турция и Шенгенското пространство в България с банкнота от 50 евро“, като главен прокурор на Република България заявявам, че прокуратурата не разполага с данни или доказателства за това. Това се посочва в изявление на главния прокурор Иван Гешев, разпространено днес от държавното обвинение.

Ако нашите партньори от правоохранителната система на Нидерландия разполагат с такива, очаквам да ни бъдат предоставени по реда на международната правна помощ при спазване принципите на върховенството на закона.

България е правова държава, част от Европейския съюз и като такава спазва и защитава европейските ценности, се посочва още в позицията на Гешев.

Главният прокурор обяви в „Туитър, че по реда на международната правна помощ българската прокуратура ще изиска от партньорите си в Нидерландия доказателства, че границата ни с Турция се преминава „с банкнота от 50 евро“, както твърди Марк Рюте.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

Покажи резултатите

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...