Майонеза Краси
Новини от Пловдив » България » Илхан Кючук: ДПС е готово за преговори с ГЕРБ за кабинет
България ИЗБОРИ 2022 Мнения Политика

Илхан Кючук: ДПС е готово за преговори с ГЕРБ за кабинет

Илхан Кючук

Случващото се с Шенген подкопава доверието на българските граждани в Европейския съюз. Това заяви евродепутатът от „Обнови Европа“/ДПС Илхан Кючюк пред БНТ.

По думите му България заслужава да бъде в Шенген, но политическата криза у нас пречи да реализираме външнополитическите си приоритети. „България е в перманентна политическа криза и това не помага. Говорим как ще се преборим с инфлацията, с икономическата криза, но майката на всички кризи е политическата криза. Докато не решим политическата криза и не се обединим всички – капитала на българската нация, както го направихме, когато влизахме в ЕС, България няма да реализира нито един свой външен приоритет“, изтъкна той.

Българите не са по-малко европейски граждани, изтъква Илхан Кючюк. След като ГЕРБ-СДС получи първия мандат, ДПС е готово да преговаря с най-голямата парламентарно представена сила у нас, стана ясно от думите на Кючюк. „ДПС има програма и физиономия – в ситуация на криза ДПС винаги е поставяла националния интерес над партийния. Разбира се, че правителството трябва да е евроатлантическо. Ние сме част от ЕС и НАТО и българските граждани са платили тежка политическа цена за това. Не трябва да се губи време, защото ще дойдат следващи избори, и после още едни и как ще постигнем всичко, за което си говорим – Шенген, еврозоната? Вкарваме се в сами в омагьосан кръг“, посочи той.

Относно присъединяването на България към еврозоната Кючюк изтъкна, че в момента има отворен прозорец, но ако сега го изпуснем, ще мине много време преди да се отвори следващата възможност.

Илхан Кючюк коментира и скандала в Народния театър заради назначението на бившия ПР на ДПС Велислава Кръстева. Той защити Кръстева и нарече случващото се „политическа вендета“. „Защо я обвиняват – че не е професионалист?! Такива аргументи не съм чул, обратното – всички излизат и казват какъв добър професионалист е тя. Какво е обвинението – че е гласувала с Ахмед Доган? И какво от това? Няма право да гласува с когото си иска ли? Какво като е с Доган – отишли са да гласуват заедно, какво толкова?! Тя е избрана с конкурс. Аз не разбирам какъв е този аргумент и този вопъл срещу професионалист и човек, доказал своите знания и възможности“, каза още Кючюк.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

Покажи резултатите

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...