Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Градът » „Мисис България“ Мани Вартан и деца украсиха коледната елха в двора на Арменската църква в Пловдив
Градът Култура Пловдив Случка на деня

„Мисис България“ Мани Вартан и деца украсиха коледната елха в двора на Арменската църква в Пловдив

"Мисис България Интернешънъл 2022" Мани Вартан и деца украсиха елхата в храма "Сурп Кеворк" в Пловдив, снимка: ПловдивПрес

Галина ГЕОРГИЕВА

„Мисис България Интернешънъл 2022“  Мани Вартан се включи в  украсяването на коледната елха в двора на Арменската църква „Сурп Кеворк“ в Пловдив. 33-годишната пловдивчанка беше специален гост на празничната културна програма, с която стартираха тържествата по повод 194 от освещаването на храма.

Отец Храч Мурадян – духовен пастир на арменците в Пловдив, отслужи литургия и благослови миряните.

Дер Храч Мерадян благослови миряните в църквата „Сурп Кеворк“, снимка: ПловдивПрес

В двора на Арменската църква деца закачиха красиви играчки на коледното дърво. Традицията се спазва вече 13-а година, а организатор на събитието е Фондация „Аракс“.

Нейният председател Мариам Гарабедян разказа пред ПловдивПрес, че заради ковид пандемията две години не са имали възможност да съберат малки и големи около коледното дърво, а това е ставало виртуално. Тази година са решили да възобновят традицията.

Много деца се включиха в украсяването на коледната елха в двора на Арменската църква в Пловдив, снимка: ПловдивПрес

„Липсваше ми това вълнение – да сложим играчки на елхата. Деца, ще имате възжожност да изпратите своите писма до Дядо Коледа. В Културния дом сме сложили спациална кутия. Искам ди ви призная, че аз познавам Дядо Коледа и ще го държа отговорен да изпълни желанията ви“, обърна се към малчуганите Мариам Гарабедян.

Фондация „Аракс“ спази и още една традиция – награди успешните деца в арменската общност.“Конкуренцията беше жестока, стипендията тази година отива при Ануш от 7 клас“, обяви Мариам Гарабедян и честити момичето, което днес има и рожден ден.

Дер Храч Мурадян,“Мисис България Интернешънъл 2022″ Мани Вартан и Мариам Гарабедян – председател на фондация „Аракс“, снимка: ПловдивПрес

„За малките госпожици имаме специална изненада – при нас е „Мисис България Интернешънъл 2022″  Мани Вартан. Като слушате мама и тати и учете, ще станете красиви и успешни като нея“, обърна се Мариам Гарабедян към момиченцата, които не скриха радостта и вълнението си от присъствието на такъв важен гост.

„За мен е важно да бъдат част от арменската общност и затова приех да присъствам на днешното тържество. Една от главните ми мисии като „Мисис България Интернешънъл 2022″ е да работя за обединението на етносите и се радвам, че България винаги е била гостоприемна. На 15 декември организираме голям концерт за талантливите деца от различни етноси в Пловдив“, каза за ПловдивПрес Мани Вартан.

Деца пуснаха в специална кутия писмата си до Дядо Коледа, снимка: ПловдивПрес

От фондация „Аракс“ бяха организирали различни игри за малчуганите в Културния дом. В специален тату център можеха да си сложит татуировки. Пикасо студио пък събра малките таланти художници, а много деца се включиха в изработването на  оригами.

Отец Храч Мурадян  благослови децата и родителите и им пожела да бъдат здрави. Той благодари на организиторите на днешното тържество  и община Пловдив, с чиято подкрепа се осъществява то.

Дер Храч Мурадян, снимка: ПловдивПрес

На 11 декември 2022 г. от 10:30 часа ще бъде отслужена празнична Света литургия по повод 194 от освещаването на  Арменската апостолическа църква „Сурп Кеворк“. На нея ще присъства Н.П. епископ Татев Агопян, архиерейски наместник на ААПСЦ в България.

Четете след малко – Какво предстои следващата неделя в Арменската църква в Пловдив  – отец Храч Мурадян разказа  единствено пред ПловдивПрес./ПловдивПрес

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

Покажи резултатите

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...