Майонеза Краси
Новини от Пловдив » България » Борисов за проф. Габровски: Успял, патриот, човек с гражданска позиция. Има пълна свобода
България Важно ИЗБОРИ 2022 Мнения

Борисов за проф. Габровски: Успял, патриот, човек с гражданска позиция. Има пълна свобода

Бойко Борисов

„Той е умен, успял, критичен, патриот, човек с гражданска позиция. Разговорът ни с него беше само за това да му дадем мандат. Не само да вземе листа хартия от Президентстовто, а да проведе разговори с всички политически партии, да подбере експерти. Ако има нужда от помощ, нека я поиска. Ако не – има пълна свобода”. Това заяви в Стара Загора лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който обясни защо коалицията му се е спряла на кандидатурата на проф. Николай Габровски за премиер.

Той каза, че ГЕРБ и избиратели им искат да има редовно правителство. По думите му  системните партии, които мислят за народа, трябва да опитат да съставят такова.

„От политиците аз съм безспорна фигура, най-успешната, най-доказаната. Само че в момента политическата класа е в такава ситуация, че една по една всички партии изпадат в изолация – едните по едни закони в парламента – Украйна, въоръжение, еврозона – сме, да речем „евроатлантическа коалиция“. По други теми – социални – се разминаваме“, каза Борисов.

Обяви, че сутринта е имал дълги разговори с парламентарната група, като е имало два варианта за кандидатура – чисто партийна кандидатура – независимо дали е Борисов, Томислав Дончев или Десислава Атанасова, което е щяло да се приеме като „бламиране на първия мандат“.

Вторият вариант е, за да има редовно правителство. „Държим на политическата система да излъчи свое редовно правителство, за да решава всички въпроси и да носи отговорност“, каза Борисов. Според него третият мандат е доста рискован.

„Заради това – аз отново направих крачка назад. Депутатите бяха много против. Но ГЕРБ и СДС решихме, че това е по-правилното за държавата, по-правилното за изход от тази перманентна политическа криза. Защото и след март да има избори, ситуацията ще е същата. Мога да се обзаложа и че ще има и през май. Затова предприехме варианта – една безспорно гражданска, далече от нас, далече и от другите предполагам, каза за проф. Габровски лидерът на ГЕРБ./ПловдивПрес

Още новини по темата

Христо Панчугов: Кандидатурата на проф. Габровски е сериозна, но за политиката той е случаен човек

Илияна Йотова за проф. Габровски: Блестящ лекар. Изненадах се, че е приел да се занимава с политика

Габровски: В правителството – професионалисти, далеч от партийните структури

Вежди Рашидов: В България има способни и образовани хора, които могат да направят правителство

Кой е професор Николай Габровски

Проф. Николай Габровски: Над 90% от новите случаи на COVID-19 са с британския вариант

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

Покажи резултатите

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...