Майонеза Краси
Новини от Пловдив » България » Илияна Йотова за проф. Габровски: Блестящ лекар. Изненадах се, че е приел да се занимава с политика
България Важно ИЗБОРИ 2022 Политика

Илияна Йотова за проф. Габровски: Блестящ лекар. Изненадах се, че е приел да се занимава с политика

Илияна Йотова

Познавам проф. Габровски преди всичко като специалист и се изненадах от това, че е приел да се занимава с политика. Все си мисля, че лекарите са по-полезни на своите пациенти. Блестящ лекар, блестящ неврохирург. Надявам се с тази прецизност, с която помага и оперира хората, да намери най-добрия език с тези, които ще покани за своя кабинет и най-вече да убеди народните представители, мнозинството, че си заслужава да го подкрепят“. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова.

Тя очаква, че партиите ще вземат своите решения не заради проф. Габровски и това кой го е номинирал, а заради политическото място, което отстояват, заради своите идеи и най-вече трябва да преодолеят и езика на омразата помежду им, съобщи БНТ.

По темата Шенген Йотова каза, че през следващите няколко месеца е изключително важно да има единна българска позиция и да не се превръща в тема, с която да се замерят партиите в политическото пространство и парламента.

„Смятам, че каквото е имало да си кажем помежду си по тази тема или трябваше отдавна да си го кажем или е вече е много късно. Нека да уважим и усилията на българската дипломация, които последните два месеца наистина направиха невъзможното за да убедят нашите европейски партньори. Но моето категорично становище е, че тези усилия трябваше, а започнат доста по-рано. Направихме през тези 11 години много грешки. Още през 2011 г, когато България допусна техническите критерии за приемане в Шенген, които са важели за всички останали страни, да бъдат не просто смесени, а заменени от политически критерии. Тогава отворихме кутията на Пандора. Днес виждате горчивите резултати“, каза тя.

България в техническо отношение е категорично готова да бъде част от Шенгенското пространство, останалото е политическо решение, смята Йотова./ПловдивПрес

Още новини по темата

Вежди Рашидов: В България има способни и образовани хора, които могат да направят правителство

Габровски: В правителството – професионалисти, далеч от партийните структури

Кой е професор Николай Габровски

Проф. Николай Габровски от „Пирогов“ е номиниран за премиер, президентът връчи мандата на ГЕРБ-СДС

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

Покажи резултатите

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...